Управляващите от ГЕРБ изразиха сериозно недоволство от поведението на опонентите

...
Управляващите от ГЕРБ изразиха сериозно недоволство от поведението на опонентите
Коментари Харесай

ГЕРБ играли честно, а всички се съюзили срещу тях

Управляващите от ГЕРБ показаха съществено неодобрение от държанието на съперниците си по време на локалния избор. Въпреки че от партията на Бойко Борисов водели положителна акция, всички са се обединили против тях и употребявали всевъзможни средства, с цел да ги победят.
" В доста от случаите всички играха против нас. Това е единственото, което ги обединяваше. Никаква политическа хигиена – ляво, дясно, няма такива неща ", оплака се вицепремиерът Томислав Дончев и означи, че враждуващи сили, които в никакъв случай не са работили дружно, в този момент се събрали против ГЕРБ.
" Това, че имаше разнообразни колаборации, съглашателства и всевъзможни други форми на безпринципни обединявания против ГЕРБ е проблем на политическите субекти, които погазиха политическите правила и се скриха зад угодното название " жителите ", сподели на конференцията Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ.
На локалните избори партията на Борисов съхранила поддръжката си, макар че ръководи на държавно и на локално равнище и търпи рецензии от всички, защото носи отговорността за всичко и я упрекват за всичко.
Според ГЕРБ вместо да проучват личните си партии, акции и държание, изгубилите вота търсели опрощение отвън тях. " Това е държание на губещия, който търси всевъзможни оправдания, само че не и виновността у себе си ", означи Паунов.
От ГЕРБ приканиха всеки, който желае анулиране на вота поради някакви нарушавания, да се обърне към съда.
" Обичайно изгубилият не е удовлетворен от организацията на изборите. Ако следваме тази логичност, трябваше да сме недоволни от метода на организация на изборите в Русе, Разград, Пазарджик, Ямбол. Да сте чули нещо сходно от наша страна? ", попита риторично Дончев.
По думите му времето за пропаганда и агитация е свършило с края на изборите, а към този момент е време за работа и разбори. През идващите седмици ГЕРБ ще проучват оптимално надълбоко и детайлно, с цел да се схванат до каква степен е удовлетворен или неудовлетворен от тях всеки жител във всяко село или квартал.
На местата със слаби резултати щели да се вземат съществени ограничения и да има хора, които да понесат отговорност за неуспеха. " Или хората там не са свършили задоволително, или не са поддържали съответна връзка и контакт с жителите. Може би композиция от двете ", сподели Дончев.
Той настоя за по-сериозни ограничения против пазаруването на гласове. Има задоволително сигнали до прокуратурата, Министерство на вътрешните работи работи по тематиката и ще я разплете до дъно, увери той.  " Важно е освен кой е купувал, а кой е опитвал да купува и кой му е заръчал ", означи вицепремиерът.
" Ако някой купува гласове, има най-малко 2 значими въпроса: от кое място е взел парите и по какъв начин разчита да си ги върне. Имаме двойна вреда ", означи Дончев.
По думите му пазаруването на гласове било изключително рисково за демокрацията, защото създавало равнодушие, а то е най-големият ѝ зложелател.
Вицепремиерът упрекна някои парламентарни партии, че на тези избори за следващ път са се скрили зад инициативни комитети, което им разрешава да се похвалят при победа, само че и да се измъкнат при загуба. " Това е доста друго от честната политическа игра, където е ясно кой е спечелил и кой е изгубил ", счита Дончев.
Според него по този начин се размива политическата отговорност. " Левицата доста бързо не помни, че участваше на изборите в Кюстендил, Велинград, Севлиево, София. Не чух някой да призна загуба ", сподели той.
Заради ниското равнище на дебата същински значимите тематики в локалната власт останали настрана от вниманието на хората, което навредило на обществото и демокрацията. " Имаше потребност от същински спор за политики – какви би трябвало да са налозите, какъв брой би трябвало да харчим, какво би трябвало да е отношението сред вложенията сред центъра и кварталите, липсваше въобще диалогът за провокациите на бъдещето ", сподели Дончев.
" Задачата на кмета не е единствено да запълва дупки по улиците и да реди плочки или павета. Кметът, дружно с екипа си, би трябвало да е локален водач, който основава разновидности за развиване за 10 години напред ", означи вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР