“Управляващите не само опропастяват държавата, но и предават националните ни

...
“Управляващите не само опропастяват държавата, но и предават националните ни
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Управляващите са заплаха за националната ни сигурност

“Управляващите освен опропастяват страната, само че и предават националните ни ползи. По този метод се трансформират в съществена опасност за националната ни сигурност. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Bulgaria ON AIR.  
 
По неговите думи процентът на така наречен “дефектни ракети ”, които ръководещите се готвили да изпратят за Украйна, е доста по-голям от обявените от началника на защитата 3-5%. “Не стана ясно дали изобщо има неизправни ракети или това беше един неудачен опит да се даде цялото количество, тъй че зенитно-ракетните комплекси С-300 да станат ненужни и тях да изпратят на Украйна ”, разяснява Зафиров, който добави: “Ако от Българска социалистическа партия не бяхме провокирали закритото парламентарно съвещание, на което да разберем точната численост, те щяха да изпратят всичко. ”
 
Социалистът бе безапелационен, че това е политически ход, а не експертен. “Министър Тагарев от дълго време не крие своите пристрастия за Украйна и със своите дейности ощетява боеспособността на Българската войска. Затова поискахме неговата оставка ”, уточни Атанас Зафиров. И акцентира, че за всичко, което досега е дарила на Украйна, България не е получила и един лев отплата.
“Цялата им работа е такава. Преди какъв брой месеца гласоподаваха решението за БТР-ите, към момента нито един БТР не е излязъл от България. Преди повече от година щяхме да ремонтираме украинска техника, към момента и един ремонт не е осъществен. Сега да забележим с тези ракети какво ще се случи. Т.е. това е едно политическо говорене, което обаче основава напрежение в обществото и демонстрира по един доста явен и разобличаващ метод характера на хората, които ни ръководят и които са подготвени всичко да харижат от така и така мъчно функциониращата Българска войска ”, разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.
 
По тематиката с увеличението на многонационалната бойна група на НАТО в България и желанието за градеж на “малък град ” края Ямбол за нея, Зафиров бе безапелационен, че тези дейности са безусловно ненужни.
 
“Геополитическата конюнктура не допуска увеличение на наличието на задгранични сухопътни войски в България. А даже батальонната група да се усили, тя може да бъде ситуирана в Ново село. Но държавното управление ще похарчи едни 100 млн. за строителни компании, близки до властта, в един миг те ще станат 200-300 млн., както се случи с ремонта на летището на Граф Игнатиев, войната ще свърши и градежът ще стане непотребен. Вместо тези средства да се дадат, с цел да се направи привлекателна службата в Българската войска с увеличение на възнагражденията и обществените придобивки на българските бойци, ще се строи нещо за непознати бойци, което не ни би трябвало ”, коментира Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР