Управляващите не са притеснени от протестите, които в неделя блокираха

...
Управляващите не са притеснени от протестите, които в неделя блокираха
Коментари Харесай

Правителството не се притеснява от протестите, защото не определя цените на горивата

Управляващите не са обезпокоени от митингите, които в неделя блокираха съществени пътни артерии, а тук-там се стигна даже и до гражданско непокорство.
 50 аргументи за митинга  Протестът в Благоевград прерасна в гражданско непокорство, камион се вряза в тълпата  Българска социалистическа партия разгласи, че поддържа митингите в страната
Не държавното управление дефинира цената на горивата.

Така ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява пред публицисти недоволството на протестиращите, след среща на Коалиционния съвет в постройката на Министерския съвет. Той изясни, че демокрацията дава право на всеки да изрази своето мнение. 

" И не очаквайте страната да е тази, която да стопира изразяването на мнението на българските жители. Не приказваме за прекъсване, а за политики, които вършим, осведоменост на българските жители. А те са тези, които вземат решение дали ще стачкуват или не “, разяснява Цветанов. 

Той употребява момента да напомни, че държавното управление има политика, която съблюдава прецизно - увеличението на минималната и междинната работна заплата, нарастване на заплатите в администрацията с 10 % и над 5 милиарда лв. повече държавни разноски.

По думите му това е непоклатимост и прогнозируемост на политиките, които може да осъществя държавното управление в края на 4-годишния си управнически мандат. „ С тези си обещания ние сме спечелили изборите, с „ Обединените патриоти “ сме поставили подписите си за осъществяване на тази управническа стратегия и не виждаме на никое място оттегляне от признатите задължения “, сподели още Цветанов, представен от " Фокус ".

„ Убеден съм, че с осведоменост всеки български жител е в правото си да избира какво желае – да имаме политическа рецесия и безпорядък или непоклатимост и прогноза за това, което се случва “, съобщи още той.

По отношение на цените на горивата той разяснява, че има органи, които реализират нужния надзор и образуването на цените се реализира на пазарен принцип. „ Не образуват цената на горивата държавното управление или Коалиционния съвет “, акцентира Цветанов.

Във връзка с продължаващите митинги на майките на деца с увреждания и настояванията им за оставката на вицепремиера Симеонов, Цветанов разяснява: “Действията на всеки представител на Коалиционния съвет са били постоянно за решение на проблемите на майките и на децата с увреждания и по тази причина сме планували 150 млн. повече в бюджета за следващата година “.

В същото време уредниците на митингите анонсираха нови блокади. Председателят на Синдикалната конфедерация „ Съюз на българските транспортни служащи “ в Благоевград Александър Стамболийски разяснява, че в Благоевград, където нощес се стигна до конфликти, ще има нов митинг. 

„ Във Варна има нови митинги още през днешния ден. Във Враца, доколкото знам, са оповестили митинг в сряда, в Пловдив също. Протестите ще бъдат мирни и ще бъдат пред общинските здания. В София също ще бъдат проведени митинги през седмицата. В момента обмисляме като цяло каква да бъде организацията и тактиката. Ние декларирахме ясно какво желаеме и на какво сме подготвени, и оттук насетне дружно с хората, които са ни дали своят вот доверие, мислим да продължим с тази тактика “, разяснява Стамболийски, представен от " Фокус ".

На въпрос за какво се стигна до гражданско непокорство при митинга през вчерашния ден, Александър Стамболийски отговори: „ Честно казано, всички знаем какво подтикна хората към гражданско непокорство и за какво имаше миг, в който изпуснахме контрола и се стигна до там – тъй като хората към този момент са озверели и не имат вяра на обещания. Хората чакат смяна час по-скоро, тъй като джобовете им се изпразват със светкавична скорост “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР