Управляващите излъгаха работещите във въглищните централи. Това заяви пред БНР

...
Управляващите излъгаха работещите във въглищните централи. Това заяви пред БНР
Коментари Харесай

Кутев: Властта измами миньорите и енергетиците

Управляващите излъгаха работещите във въглищните централи. Това съобщи пред БНР Антон Кутев, представител на служебните държавно управление на Гълъб Донев. По думите му държавното управление може да избере дали да затвори ТЕЦ-овете. Ако ги затвори ще извърши европейските условия и ще получи някой различен милиард. Ако пък не ги затвори, ще резервира работата на миньорите, само че за сметка на това ще има обтегнати връзки с Европейска комисия, разясни той.

Според Кутев различен проблем е и това, че миньорите и енергетиците не имат вяра, че европейските средства за преквалификация ще отидат в бранша.

По отношение на импортирания избор на съмнение той съобщи, че това е поръчка на една част от партиите да се разграничават от политиката, която се води от държавното управление.

Кутев уточни, че това, което задържа Бойко Борисов във властта, е страхът от това, какво ще стане, когато е отвън нея. По думите му вероятно правосъдно гонене и попадане под ударите на закона " Магнитски " зависят от това дали някогашният министър председател е във властта или не.

Той бе безапелационен, че държавното управление има поддръжка от посолството на Съединени американски щати.

Припомняме, че миньорите започнаха протестни дейности преди повече от седмица поради териториалните проекти за обективен преход. Те упорстваха за тяхното предоговаряне. Управляващите потърсиха разговор с миньорите и енергетиците, като увериха, че въглищните централи ще работят до 2038 година Кабинетът даже предложи изплащането на до 36 запалти на всеки, който реши да напусне бранша.

Въпреки възраженията на миньорите държавното управление изпрати териториалните проекти на Европейската комисия. Миньорите сложиха шест съответни претенции. Протестиращите и ръководещите организираха нова среща в София, на която бе реализирано съглашение. Част от протестиращите обаче не бшха съгласни с изискванията и продължиха протестните дейности.

Създалото се напрежение докара и до внасяне на избор на съмнение от страна на опозицията за несправяне на държавното управление в областта на енергетиката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР