Управляващите искат още 3.5 млн. лв. от общинския бюджет да

...
Управляващите искат още 3.5 млн. лв. от общинския бюджет да
Коментари Харесай

Спаси София: Фандъкова иска още 3.5 млн. за ремонт на Западен парк

Управляващите желаят още 3.5 млн. лева от общинския бюджет да се изсипят в ремонта на Западен парк . За това алармират градските деятели от Спаси София откакто отрасловият зам.-кмет по екология е внесъл такова искане в Столичния общински съвет. В отчета се показва, че поради огромното забавяне на обекта се постанова разплащането към строителя да се покрие от общински пари, вместо от парите на Европейски Съюз, както бе планувано.

Години наред паркът беше разкопан и негоден, което сътвори големи неудобства за десетки хиляди живущи, а в този момент се постанова всички ние да платим сметката за това некадърно ръководство. Невероятно е какъв брой безконтролно е това ръководство! - безапелационен е Борис Бонев, общински консултант от Спаси София.

От Спаси София споделят, че до изливането на още милиони от парите на софиянци нямаше да се стигне. Да си напомним, че Министерство на регионалното развитие към този момент наложи 2.5 млн. лева санкция на Столичната община поради нередности в процедурата, а дружно с новата сума, цифрата набъбва до 6 млн. лева . Това са пари, които Общината не трябваше да дава , пари задоволителни за една огромна нова детска градина, за 20 нови рейса, за ремонт на няколко квартални улици. Парите от ремонта на Графа също не са верифицирани и платени от Европейски Съюз и всички тези епични провали на госпожа Фандъкова се заплащат от нашия джоб. - споделя Борис Бонев.
 Фандъкова се надява до края на годината да завърши ремонтът на
Фандъкова се надява до края на годината да завърши ремонтът на " Западен парк "

Кметът изясни, че се работи интензивно

Градските интензивности напомнят, че неведнъж са алармирали за забавянията и бездействието на ремонта на Западен парк, само че Столичната община не е подхванала ограничения . Те считат, че ръководещите не заслужават този заем на доверие тъй като са потвърдили, че нито могат да вземат поучения от предходните си неточности, нито да изпълнят и един-единствен ремонт качествено и в период. Това, с изключение на симптом за некадърно ръководство, е и ясно доказателство за тотално безсрамие. Къде е кметът Фандъкова, с цел да излезе и да изясни за какво се стигна дотук, кой ще носи отговорност, да се извини на софиянци? Няма я, крие се! - приключва Борис Бонев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР