Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще

...
Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще
Коментари Харесай

Радев: Сглобката 9 месеца разпределя власт, сега е безинтересна с изблици на опозиционност

Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно по кое време ще бъде датата, на която ще се подаде оставката; девет месеца, в които разпределяха и власт, и запаси, и " спояваха " вътре сглобката. Всякакви прояви на демонстрации на мускули, на неочаквани прояви на опозиционност не се посрещат с утвърждение от хората, разяснява президентът Румен Радев пред публицисти в неделя във връзка договарянията сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната – Демократична България " ротацията, целите на работа на бъдещия кабинет и състава му.

" Много хора към този момент стопираха да се интересуват, тъй като безкрайни разногласия, безкрайни препирни... Самите партии мълчат сега за договарянията и мисля, че по този начин е редно. Надявам се с консултациите от понеделник да имаме повече изясненост ", сподели президентът.

В отговор на въпрос дали мисли за възможен предстоящ длъжностен министър председател, в случай че не се стигне до сформиране на постоянен кабинет, Румен Радев разяснява, че най-големият проблем е в неналичието на отговорност за сходно държавно управление поради поправките в Конституцията.

" Аз имам стеснен избор от няколко индивида, от които би трябвало да избера министър-председател, той би трябвало - не знам по какъв метод, да избере министри, аз би трябвало с моя автограф юридически да поема някаква отговорност за тях, без да съм ги избирал ", напомни той измененията в Конституцията.

Радев чака държавното управление, без значение от изхода на договарянията, да подсигурява сигурността на българските жители. " Недопустимо е държавното управление да не може да подсигурява сигурността на българските жители в центъра на София. Какво можем да си представим за останалите места в страната. Това кара хората да се съмняват във всички тези приказки, че е овладян мигрантският поток, че имаме ефикасна отбрана на българската граница, че връщането на нежелани мигранти от Европа в нашата страна няма да има последици върху нашата сигурност ", сподели той във връзка сбиванията в центъра на София от последните дни.

Радев беше в село Горско Сливово, Ловешко, където взе участие в гала по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар - знаменит израелски публицист, историк и държавник. Събитието беше по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на респект пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и приемливост на българския народ и държавни институции по времето на Втората международна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР