Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще

...
Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще
Коментари Харесай

Румен Радев: От 9 месеца се знаеше кога ще има оставка на кабинета, внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре

Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно по кое време ще бъде датата, на която ще се подаде оставката; девет месеца, в които разпределяха и власт, и запаси, и " спояваха " вътре сглобката. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев по отношение на договарянията сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната- Демократична България "   за взаимно бъдещо ръководство. 

Всякакви прояви на демонстрации на мускули, на неочаквани прояви на опозиционност не се посрещат с утвърждение от хората, разяснява Румен Радев. „ Много хора към този момент стопираха да се интересуват, тъй като безкрайни разногласия, безкрайни препирни... Самите партии мълчат сега за договарянията и мисля, че по този начин е редно. Надявам се с консултациите от понеделник да имаме повече изясненост “, добави президентът, представен от БТА .

Попитан дали мисли за възможен предстоящ длъжностен министър председател, в случай че не се стигне до сформиране на постоянен кабинет, Румен Радев съобщи, че най-големият проблем е в неналичието на отговорност. При това решение с поправките в Конституцията кой ще носи отговорност за това служебно държавно управление, попита президентът. „ Аз имам стеснен избор от няколко индивида, от които би трябвало да избера министър-председател, той би трябвало не знам по какъв метод да избере министри, аз би трябвало с моя автограф юридически да поема някаква отговорност за тях, без да съм ги избирал “, сподели още той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР