Управляващите 27-те страни членки на Европейския съюз късно снощи достигнаха

...
Управляващите 27-те страни членки на Европейския съюз късно снощи достигнаха
Коментари Харесай

В Брюксел се споразумяха за плана на стойност €750 милиарда

Управляващите 27-те страни членки на Европейския съюз късно нощес доближиха до съглашение по отношение на фонда за възобновяване от пандемията на стойност 750 милиарда евро, съобщи CNBC. Преговорите сред тях продължиха няколко дни в Брюксел.

Разбира се, опцията за харчене на спомагателни средства беше приветствана от президента на Съвета на Европа Шарл Мишел, който написа, че " това е добра договорка, мощна договорка и най-важното - това е вярната договорка за Европа сега. "

" Европа като цяло в този момент има огромен късмет да излезе от рецесията по-силна ", сподели и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
 Икономист: Правителството и централните банки подкрепят стагфлацията
Икономист: Правителството и централните банки подкрепят стагфлацията

Ценовият механизъм в стопанската система би трябвало да бъде оставен да работи, счита Майкъл Хофман

Разминаванията сред обособените министър председатели беше не по въпроса дали тази сума в действителност ще подкрепи устойчивия напредък, а каква част от него да бъде под формата на грантове и каква - под формата на заеми, както и по какъв начин тъкмо да се съблюдава разходването на средствата.

Според постигнатото съглашение, размерът на грантовете, които няма да се връщат, ще е 390 милиарда евро от общата сума от 750 милиарда евро. Първоначалното предложение беше те да са на стойност 500 милиарда евро.

Премиерите на северните страни, най-много на Нидерландия, се опълчиха на прекомерно високия размер на безвъзмездните помощи, а това не се хареса на представителите на южните страни, които обичайно харчат по-големи средства, както се видя при последната дългова рецесия от 2008 година

Всъщност в един миг президентът на Франция е бил толкоз сърдит, че е почнал да блъска с пестник по масата и да упреква сътрудниците си, че " спестовните " измежду тях основават " стерилна обсада " на средствата, съобщи Reuters, базирайки се на два свои източника.
 Инфлация или разцвет: Как централните банки прикрито унищожават стандарта на живот
Инфлация или разцвет: Как централните банки прикрито унищожават стандарта на живот

Защо покачването на показателя на потребителските цени е нездравословно, какво ще се случи с парите и по какъв начин би изглеждало естественото възобновяване

Освен този проект, Европейски Съюз към този момент разходва пакет на стойност 540 милиарда евро за краткосрочни фискални тласъци, а Европейската централна банка има стратегия за изкупуване на държавни облигации на стойност 1,35 милиарда евро, в добавка към останалите ѝ механизми за отпечатване на пари и инфлиране на валутата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР