Управляващи и опозиция за пореден път влязоха в спор в

...
Управляващи и опозиция за пореден път влязоха в спор в
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП отново се хванаха за гушите в парламента

Управляващи и съпротива за следващ път влязоха в спор в Народното събрание поради отсъствието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при гласуването на част от наредбите в напълно новия Закон за хората с увреждания.
Заради в началото постигнатия консенсус по преобладаващата част от текстовете, работата по второ четене в пленарна зала протичаше без доста диспути.
Нормалният темп обаче бе нарушен от Десислава Атанасова от ГЕРБ, която насочи процедурно предложение за прегласуване на една от наредбите.
От парламентарната естрада тя се аргументира с отсъствието на водача на левицата от зала, както и с обстоятелството, че от Българска социалистическа партия са внесли различно предложение, а Нинова не е там да го отбрани.
„ Това е извънредно значим закон и считам, че отговорност на всички народни представители е да сме тук “, акцентира Атанасова.
В последна сметка текстът бе прегласуван, а с цел да отбрани ръководителя на партията, на трибуната излезе националният представител Георги Гьоков. Той упрекна председателстващия съвещанието Емил Христов, че е позволил пропаганда под формата на процедура.
„ Това, което прави госпожа Атанасова в залата, не е възможно. Вие доста добре го знаете, само че не прекъснахте изявлението ѝ. Дори не ѝ отправихте забележка “, разяснява Гьоков.
Колегата му Таско Ерменков също се базира на правилника, недопускащ мотивиране на тези в процедура при прегласуване.
Той упрекна Атанасова, че се заяжда с неща, които не са и от нейната „ компетентността и обществена сензитивност “, както и в „ пълномощията ѝ да дава оценки ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР