Управляващи и опозиция взаимно се обвиниха за невъзможността пенсионерите да

...
Управляващи и опозиция взаимно се обвиниха за невъзможността пенсионерите да
Коментари Харесай

Взаимни обвинения в НС заради увеличението на пенсиите от 1 юли

Управляващи и съпротива взаимно се упрекнаха за невъзможността пенсионерите да получат заложеното в актуализация нарастване на пенсиите още от първи юли. Румен Гечев от Българска социалистическа партия непосредствено уточни за виновници ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ", които са саботирали работата на Народното събрание:

" Провалиха пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли тази година. На днешната дата трябваше да се одобри - двата " дребни " бюджета, огромният бюджет - държавния, където са включени прехвърлянията към ДОО, с цел да могат хората - над 2 милиона пенсионери - да си получат добавките, които бяха залегнали в нашето съдружно съглашение. Постигнато съглашение да го торпилираш, когато знаеш, че става дума за милиони хора и да си разиграваш коня по този начин и да преследваш някакви смешни политически цели - това не е задоволително и те ще бъдат осъдени ".

Деница Сачева от ГЕРБ удостовери, че нарастването от първи юли ще е единствено с 6,1 %, само че виновността за това, по думите й, е на ръководещите, които не са присъединили в седмичната стратегия актуализациите на бюджета:

" Да, пенсионерите ще получат 6.1% от 1 юли с пенсиите си на 7 юли или на друга дата през месец юли, или на 1 август те ще получат съответните нараствания. Няма да има ощетени пенсионери. Но, това което се случва сега е въпрос на неприятна организация от страна на ръководещите. Пак ви споделям, в дневния ред на тази седмица, в нито един миг, не е стоял Закона за държавното публично обезпечаване. "

Хасан Адемов от Движение за права и свободи също отхвърли опозицията да има виновност за забавянето за разискване на бюджетите и успокои пенсионерите, че ще си получат цялото нарастване най-късно от първи август:

" Никой няма да загуби по никакъв метод нарастването. Излишното драматизиране на тази обстановка се дължи на това, че Българска социалистическа партия са изнервени, не знам по каква причина. Няма никакво закъснение по субективни аргументи. В сряда изтече срокът за оферти сред първо и второ четене на " дребните " бюджети, в четвъртък - на огромния бюджет. Днеска сме петък и в днешния ден е планувано съвещанието. Ако някой ми каже, че има закъснение по виновност на народните представители, дано да го потвърди ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР