Управляващи и опозиция спорят за избора на нов гуверньор на

...
Управляващи и опозиция спорят за избора на нов гуверньор на
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция решават дали Каримански да оглави БНБ

Управляващи и съпротива спорят за избора на нов гуверньор на Българска народна банка.

„ Тези, които бяха в предните два Народното събрание знаят, по какъв начин господин Каримански преправяше съвсем целия бюджет, с цел да не създадем някоя нелепост в Народно събрание с недомислени оферти. Той има опит в банковата сфера. Бил е в български и непознати банки . Кандидатът е експерт и е посочил пред очите ви, какво може “, похвали го Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, представен от БГНЕС.

„ Трябва да се извините на двама индивида в тази зала. Единият е Гюров, тъй като вие позволихте той да бъде унижаван, тъй като 20 дни в първата процедура не се сетихте за неговата блестяща кандидатура. Вторият човек е господин Каримански, тъй като си позволихте същото. Това ще бъде висша проява, по какъв начин обединението не може да вземе решение “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.

От " Възраждане " са твърдо срещу приемането на еврото, то ще лиши от смисъл позицията за началник на Българска народна банка, споделят те.

„ Всяка една партия би трябвало да има точна позиция. От няколко години всички политически партии засвидетелстват своята евроатлантическа лоялност, влизане в Еврозоната. При състояние, че България одобри еврото, то позицията за началник на Българска народна банка става съвсем непотребна. Ние сме срещу въвеждането на еврото. Това е една от извънредно тежките тематики в нашето общество. Към момента обсъждаме кандидатура за гуверньор на Българска народна банка. Не е обикновено цялостен живот да си в действителния бизнес да си за влизане в Еврозоната “, сподели Цончо Ганев от Възраждане.

ГЕРБ нямало да поддържа Гюров , тъй като е бил предложение на " Продължаваме промяната ".

„ По принцип това не е вярната идея. Не трябваше да се показва политическа фигура. Първо Каримански беше нападнат остро от " Продължаваме промяната " и то нападнат на морална почва. Всяка такава офанзива е спекулативна. Ние няма да си позволим да обидим никого, само че ще разгледаме процедурата от политическа позиция. Нямаше да подкрепим Гюров, тъй като беше предложение на " Продължаваме промяната ". Само преди месец нашият водач беше задържан по поръчка на Кирил Петков , като с това нашият разговор с тях е завършил “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР