Управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (ЛДП) започна официално вътрешнопартийната си

...
Управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (ЛДП) започна официално вътрешнопартийната си
Коментари Харесай

Япония: Старт на предизборната кампания за наследник на Шиндзо Абе

Управляващата в Япония Либерално-демократическа партия (ЛДП) стартира публично вътрешнопартийната си акция за избиране на правоприемник на премиера Шиндзо Абе, подал оставка по здравословни аргументи. Несъмнен любимец за поста е Йошихиде Суга, досегашната дясна ръка на Абе.

Суга, който сега е основен секретар на държавното управление, към този момент си обезпечи поддръжката на водещите фракции в ЛДП, която ще избере на 14 септември идващия си ръководител.

71-годишният наследник на земеделец не е единственият участник в конкуренцията: Шигеру Ишиба, някогашен министър на защитата, и Фумио Кишида, почитан представител на ЛДП, също издигнаха кандидатурите си за председателския пост.

Победителят във вътрешнопартийното гласоподаване съвсем несъмнено ще завоюва идното на 16 септември гласоподаване в Народното събрание, в който ЛДП разполага със съществено болшинство, и ще стане министър председател на страната.

Надпреварата за поста на 65-годишния Абе стартира в края на август, когато изненадващо разгласи, че възнамерява да се отдръпна по здравословни аргументи, откакто усъвършенства върха за най-дълго управлявал японски министър председател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР