Управляващата Турция Партия за справедливостта и развитието (ПСР) издигна своя

...
Управляващата Турция Партия за справедливостта и развитието (ПСР) издигна своя
Коментари Харесай

"Изненада"! Партията на Реджеп Ердоган го издигна за кандидат-президент

Управляващата Турция Партия за справедливостта и развиването (ПСР) издигна своя водач и държавен глава Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила за кандидат-президент, съобщи газета.ру.

Всичките 316 депутати от парламентарната група ПСР в единомислещо гласоподаваха за издигането на своя водач за кандидат в конкуренцията за властник на югоизточната ни съседка на изборите, планувани за 24 юни. Освен Ердоган поръчка за присъединяване във вота дадоха още водачът на Добрата партия Мерал Акшенер и лидерът на партията Щастие Темел Карамоллаоглу.

На 24 юни турските жители ще отидат до урните, с цел да изберат и нови депутати в Меджлиса. По-рано най-старата политическа групировка Народнорепубликанската партия, Демократическата и обединенията, водени от Акшенер и Карамоллаоглу, обявиха, че ще излязат с обща листа за парламентарния избор.

ПСР и нейният съдружник Партията на националистическото деяние също оповестиха, че ще обединят старания в битката за депутатски мандати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР