Управляващата Социалистическа партия в Португалия изненадващо спечели абсолютно мнозинство в

...
Управляващата Социалистическа партия в Португалия изненадващо спечели абсолютно мнозинство в
Коментари Харесай

Португалските социалисти спечелиха абсолютно мнозинство в парламента |

Управляващата Социалистическа партия в Португалия изненадващо завоюва безусловно болшинство в предварителните парламентарни избори за повторно в историята си.

Социалистическата партия (Partido Social Democrata) е получила 41,94% от гласовете. Според португалската изборна система за цялостно болшинство в Народното събрание са нужни тъкмо към 41% поддръжка.

" Абсолютното болшинство не значи безспорна власт. Не значи, че ще управляваме сами. Значи, че отговорността е по-голяма ", каза по време на победната си тирада министър председателят Антониу Коща, който е водач на лявоцентристката партия.

Коща съобщи, че Португалия би трябвало да възвърне стопанската система си.

Крайнодясната “Чега ” също е получила по-голяма изборна поддръжка и ще бъде третата по величина партия в португалския парламент.

Резултатът е неочакван на фона на последните социологически проучвания, които сочеха, че португалските социалисти са изгубили огромна част от гласоподавателите си.

Социалистическата партия завоюва 117 места от 230 в португалския парламент. Опозиция ще им бъде " Социалдемократическата партия " (Partido Social Democrata), със 71 мандата. 

Антониу Коща счита да води отворен разговор с всички политически сили като се изключи крайнодясната партия " Чега ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР