Управляващата партия в Унгария Фидес може да напусне Европейската народна

...
Управляващата партия в Унгария Фидес може да напусне Европейската народна
Коментари Харесай

Орбан готов партията му Фидес да напусне ЕНП

Управляващата партия в Унгария " Фидес " може да напусне Европейската национална партия (ЕНП), откакто получава смесени сигнали за желанията ѝ след замразяването на участието на " Фидес " в ЕНП. Това разгласи унгарският министър председател и водач на " Фидес " Виктор Орбан, оповестява " Ройтерс ".

ЕНП замрази участието на " Фидес " през март поради популистките акции против мигрантите и имиграцията на Орбан и ерозията на върховенството на закона, свободата на медиите и правата на малцинствата при ръководството му. " Фидес " не беше поканена на двудневната среща на ЕНП в Хърватия тази седмица.
 ЕНП обмисля изключване на партията на Орбан
ЕНП обмисля изключване на партията на Орбан

Решенито щяло да бъде взето през януари

ЕНП съобщи, че ще изпрати група " мъдри мъже " да проучат изискванията в Унгария и да решат дали " Фидес " да остане в нейните редици, развой, който новият ръководител на ЕНП Доналд Туск чака да завърши до края на януари.

Националистът Орбан беше непослушен в мнения пред унгарското държавно радио: " Нашето участие продължава да е замразено. Чакаме ЕНП да каже истината по отношение на възгледите и проектите си , а по-късно ние ще вземем решение. "

" Въпросът е дали новият ръководител на ЕНП може да спре придвижването си наляво. Ако може, имаме общо бъдеще. Ако не, ще би трябвало да изградим друга политическа общественост ", предизвести унгарският министър председател.

В тирада пред конгреса на ЕНП в Загреб Туск не уточни Орбан, само че даде да се разбере, че консервативната партийна група няма да се промени, с цел да одобри десния популизъм.

" Трябва да го спрем ", акцентира Туск, който напуща поста ръководител на Европейския съвет, като добави: " В политическа борба, истината и приличието не могат да бъдат изцяло безпомощни против подправените вести, операциите и омразата. "

" Няма да жертваме полезности като цивилен свободи, господство на закона и възпитание в публичния живот на олтара на сигурността и реда ", настоя Туск и предизвести: " Който не може да го одобри, той де факто се слага отвън нашето семейство (ЕНП). "
 Унгария не възнамерява да напуща Европейски Съюз, удостовери Орбан
Унгария не възнамерява да напуща Европейски Съюз, удостовери Орбан

Tой е уверен, че източните и западните страни членки би трябвало да намерят компромис за бъдещето на Общността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР