Управляващата партия в Унгария е готова да одобри дълго отлаганата

...
Управляващата партия в Унгария е готова да одобри дълго отлаганата
Коментари Харесай

Унгария пуска Швеция в НАТО на 26 февруари

Управляващата партия в Унгария е подготвена да утвърди дълго отлаганата ратификация на кандидатурата на Швеция за присъединение към НАТО на 26 февруари. Това разгласи във Facebook ръководителят на парламентарната група на " Фидес " Мате Кочиш, оповестява " Блумбърг ".

В събота министър председателят Виктор Орбан също съобщи в годишната си тирада за положението на страната, че гласуването евентуално ще пристигна в началото на пролетната сесия на Народното събрание, още идната седмица.

" Лидерът на парламентарната група на " Фидес " Мате Кочиш предлага унгарското Народно заседание да организира дефинитивно гласоподаване за одобрение на участието на Швеция в НАТО на 26 февруари, като даде обещание поддръжката на " Фидес " за предлагането ", добави представителят на държавното управление Золтан Ковач в обществената мрежа X.

Това е окончателното утвърждение, належащо за влизането на Швеция в Алианса. Членството на скандинавската страна е от решаващо значение за военния съюз, с цел да усъвършенства качествата да пази източния си фланг, чиято дължина се удвои след приемането на Финландия през април предходната година.

Швеция и Финландия поискаха да се причислят към НАТО след нахлуването на съветските сили в Украйна преди две години.

Унгария е единствената страна членка на НАТО, която към момента не е одобрила молбата на скандинавската страна за присъединение към Алианса - развой, който изисква поддръжката на всички членове. Това влоши връзките ѝ със Съединените щати и провокира безпокойствие измежду съдружниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР