Управляващата партия в Република Македония Социалдемократическия съюз /СДСМ/ на премиера

...
Управляващата партия в Република Македония Социалдемократическия съюз /СДСМ/ на премиера
Коментари Харесай

Партията на Зоран Заев със съкрушителна победа на местния вот в Македония

Управляващата партия в Република Македония Социалдемократическия съюз /СДСМ/ на премиера Зоран Заев удостовери изборния си триумф и по време на втория тур от локалните избори, който се организира през вчерашния ден в 35 общини.

Председателят на Държавната изборна комисия /ДИК/ Александър Чичаковски тази заран заяви, че СДСМ печели в 19 общини, Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети – в 8, Албанският алианс на Зиядин Села – в 3. ДПА и Движението „Беса“ печелят по едно кметско място, осведоми.

ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски печели в едвам 2 общини.

Още на първия тур партията на Зоран Заев завоюва във всички огромни градове на страната – Скопие, Битоля, Охрид, Струмица, Прилеп. През идващите 4 години СДСМ ще ръководи в 56 общини, ДСИ в 10, а ВМРО-ДПМНЕ в 5. В три общини завоюваха самостоятелни претенденти.

Веднага откакто бяха оповестени първите резултати Груевски направи особено изказване. Той сподели, че „не признава изборните резултати“. Груевски изиска „връщане на демокрацията и достолепието в страната“ и осъществяване на предварителни парламентарни избори, които да бъдат проведени от служебно държавно управление, както това е станало на 11 декември 2016 година. Той изиска премахване и на ръководителя на ДИК Александър Чичаковски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР