Управляващата партия в Полша одобри закон, който постепенно ще забрани

...
Управляващата партия в Полша одобри закон, който постепенно ще забрани
Коментари Харесай

Една източноевропейска страна забрани пазаруването в неделя

Управляващата партия в Полша утвърди закон, който последователно ще забрани напълно извършването на покупки в неделя, предава Bloomberg. Мярката е подкрепена от консервативните гласоподаватели, подкрепили партията. Голяма част от тях са католици, прецизира изданието.

Тя обаче крие доста опасности за стопанската система, като може да подкопае растежа и да навреди на облагата на фирмите на вложителите в парцели.

Партията " Закон и правдивост ", която даде обещание да върне най-голямата страна в източна Европа, член на Европейски Съюз, към корените й, утвърди ново законодателство, съгласно което всички търговци ще би трябвало да затворят порти за две недели на месец през идната седмица и във всички недели, с дребни изключения, през 2020 година Мярката бе подкрепена от синдикалистите и католическата черква.

Полша няма да бъде единствената страна, в която в неделя магазините ще са затворени. За разлика от други обаче, стопанската система й разчита главно на локалното ползване, а фирмите на извършването на покупки събота и неделя за огромна част от продажбите си.

Най-големият търговец на облекла - LLP SA, получава 18 % от облагата си от неделните обиколки на потребителите по магазините.

" Всяко ограничение на икономическата интензивност ще докара до по-слаб стопански напредък ", споделя Майкъл Дибула от BGZ BNP Paribas.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР