Управляващата партия ГЕРБ ще има конгрес на 26 октомври в

...
Управляващата партия ГЕРБ ще има конгрес на 26 октомври в
Коментари Харесай

ГЕРБ се събира на конгрес, на който не се очакват изненади

Управляващата партия ГЕРБ ще има конгрес на 26 октомври в Интер Експо Център в София. Очакват се 1200 делегати. Половината от тях са определени по право – всички депутати, кметове, евродепутати, а останалите ще се избират от структурите в страната.

В дневния ред на конгреса е очакван избор на ръководител на партията и негови заместници, както и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Очаквано, няма други претенденти да оглавят партията, с изключение на премиера Бойко Борисов, който е отпред от основаването на 10 януари 2010 година Не се чакат и промени измежду заместниците му, който са Цветан Цветанов и кметовете на София – Йорданка Фандъкова и на Бургас – Димитър Николов, и даже в комисията. От ГЕРБ въпреки всичко не изключиха опцията за промени в управителния орган на партията, защото към момента " не се е чула тежката дума на Борисов "

Конгресът е постоянен отчетно-изборен конгрес, който съгласно устава на ГЕРБ, се назовава Национално заседание и се привиква минимум един път на четири години с решение на Изпълнителната комисия. Отчетът по всяка възможност ще бъде прочетен от Цветанов.

Предвидено е да се одобри декларация, че ГЕРБ няма да се коалира с Българска социалистическа партия, както се зарече Борисов преди седмица.

Очаква се конгресът да послужи за начало на подготовката за локални избори, който би трябвало да са през есента на 2019 г, през май същата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР