Управляващата партия ГЕРБ се е превърнала в символ на корупцията.

...
Управляващата партия ГЕРБ се е превърнала в символ на корупцията.
Коментари Харесай

Методи Андреев: ГЕРБ се е превърнала в символ на корупцията

Управляващата партия ГЕРБ се е трансформирала в знак на корупцията . Корупцията изяснява всички отрицателни феномени, които избуяват в този момент. Тази корупция е пандемична в България, тя се е трансформирала в знак на ръководството.

Това сподели пред БНР доцент Методи Андреев - някогашен ръководител на Комисията по досиетата, някогашен народен представител от ГЕРБ и сегашен учител в Университета по архитектура, строителство и градоустройство и член на Камарата на инженерите в капиталовото планиране.

" Обществените поръчки в България не се печелят, те се раздават ", разяснява Андреев, съгласно който министър председателят Бойко Борисов е основал администрация, която раздава публични поръчки и основава " извънредно сериозна корупционна конюнктура ".

Ролята на строителната олигархия Методи Андреев вижда в това " да препира едни пари ", да употребява част от европейските стратегии и да връща част от тези пари " под формата на комисионни на политически фактори ".
 Борисовото съмнение отдалечи десните гласоподаватели, безапелационен Методи Андреев Обновена
Борисовото съмнение отдалечи десните гласоподаватели, безапелационен Методи Андреев

Изборът не е за Българска социалистическа партия, а е антисистемен избор на недоволните, твърди депутатът

Трябват ни и автомагистрали, и тротоари, съобщи той във връзка апела на някогашния финансов министър по-големите публичните поръчки да се раздробят на по-малки, с цел да има повече претовареност в рецесията. Проблемът, съгласно Андреев, е по какъв начин се управлява изразходването на средствата и по какъв начин се осъществят публичните поръчки.

В България има 20-30 огромни компании, които се явяват на всички публични поръчки в строителството . Те са известни с близостта си към властта и доста постоянно тези огромни компании не си изплащат отговорностите към по-малките и междинни компании подизпълнители, добави някогашният народен представител от ГЕРБ Методи Андреев.
 Да не се разделяме на остаряла и нова десница, зове Методи Андреев
Да не се разделяме на остаряла и нова десница, зове Методи Андреев

" Да, България " и " Нова Република " не се разграничават

Финансовата взаимозависимост на проектанта от строителя лимитира свободата на проектанта и в множеството случаи това не е в полза на градежа. Водещата роля на строителя в процеса му дава опция да си избира предан архитект, който постоянно няма опит и подготовка , а това е измежду аргументите за некачествено осъществяване. Като се добави формалният контрол, резултатът е неприятно качество на градежите, съчетано с високи, корупционни равнища на цените , изясни Методи Андреев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР