Управляващата партия ГЕРБ представи днес (16 март) акценти от предизборната

...
Управляващата партия ГЕРБ представи днес (16 март) акценти от предизборната
Коментари Харесай

Предизборната програма на ГЕРБ: Образование, 500 евро минимална заплата и 500 км магистрали

Управляващата партия ГЕРБ показа през днешния ден (16 март) акценти от предизборната си стратегия преди парламентарния избор през април.
На конференция в централата на партията вицепремиерът и лидер на листата в Габрово Томислав Дончев разгласи, че програмата е най-амбициозният политически документ за последните няколко години. Той акцентира, че за партията му предпочитана цел ще бъде възобновяване на политическия разговор, както и превъзмогването на икономическата рецесия, провокирана от.
По думите на Дончев пред България следва и предизвикването по сключването на така наречен зелена договорка и воденето на политики по декарбонизация, които, съгласно него, при неумела работа биха довели до проблем.
Той очерта 3 стълба, към които се гради предизборната стратегия на партията. Първият е модернизацията на страната, за което от партията дадоха обещание цели 500 км нови автомагистрали и скоростни пътища, како и актуализирани жилища по енергийните стратегии за 120 хиляди фамилии.
Вторият дирек ще бъде промяна в основни сфери, уточни Дончев, давайки за образец правосъдната система , в това число посредством нови промени в Конституцията. От ГЕРБ обявиха и желание да продължат старания за дигитализацията, в това число и на частния бранш, за което дадоха обещание на компаниите помощта от страната за компаниите да нарасне най-малко 5 пъти.
Третият дирек, съгласно ГЕРБ, ще бъдат целенасочени вложения в нововъведения и стопанска система на знанието. " Тук е моторът за растежа ", безапелационен бе вицепремиерът.

Социална политика
Предлагаме минималната работна заплата да стане 500 евро, или 1000 лева, сподели от своя страна лидерът на листата на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Добрич Деница Сачева .
Тя разгласи, че концепцията на ГЕРБ е междинната пенсия да стане 600 лева
" Това, което предлагаме, е тематиката за труда и заетостта да стане централна тематика в политиките и даже в предложение за смяна на структурата на Министерски съвет. Основен акцент желаеме да сложим върху трансформацията на пазара на труда ", сподели още Сачева.
Тя съобщи, че ГЕРБ планува да сътвори портал за работни места на бъдещето, Кодекс за обществена протекция.
" Продължаваме развиването на промяната за обществени услуги. Предвиждаме да бъдат построени над 400 услуги за към 15 хиляди възрастни хора и хора с увреждания ", добави още Сачева.
Образование
За концепциите на ръководещите в образованието приказва просветният министър и лидер на листата в Шумен Красимир Вълчев . " Инвестициите в образованието би трябвало да продължат. Трябва да имаме положително обучение, с цел да имаме положителни експерти във всяка област ", безапелационен беше той.
 Нанков: Предлагаме да се отсрочи паспортизацията на постройките с 2 години Нанков: Предлагаме да се отсрочи паспортизацията на постройките с 2 години
Пандемия не е точното време, в което да прибавяме още една грижа към всекидневието на българите. Затова в ГЕРБ предлагаме още веднъж да бъде...
По думите му ще се засилят акцентите във възпитателната функционалност, както и взаимоотношението с родителите в учебно заведение.
" Възвърнахме престижа на учителя, само че и на професионалните гимназии. Трябва да подготвим учениците и студентите за ерата на цифровия свят - ще създадем библиотека, която ще е безвъзмездна. Искаме или не, нашите деца ще учат от ден на ден от цифрови платформи. Акцент ще бъдат освен учебните заведения и кабинетите, само че и физкултурните салони и площадки ", сподели още Вълчев.
По думите му ще се изградят най-малко 10 съвременни студентски кампуса. " Ще увеличим и неделните учебни заведения. Ще удвоим и средствата за научна и развойна активност. Нашата просвета би трябвало да е европейска. Ще сложим висшите учебни заведения в центъра за развиване на районите ", безапелационен бе той.
Финанси
Запазването на плоския налог ще бъде един от прерогативите на участниците в идващия парламент, сподели от своя страна някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.
 Борисов: Няма да допуснем политически спекулации да пречат на имунизационната акция у нас (СНИМКИ) Борисов: Няма да допуснем политически спекулации да пречат на имунизационната акция у нас (СНИМКИ)
„ България съблюдава европейските правила и няма да допуснем политически спекулации или геостратегически ползи да пречат на ваксин...
" Местните налози би трябвало да се развиват в посока по-справедливо облагане и изтъкване на екологичния съставен елемент ", сподели той. По думите му са се създали стъпки в тази посока и напъните би трябвало да продължат.
Приоритет е и приемането на България в еврозоната като това може да стане до 2024 година.
" По отношение на облагането на жилищата, стремежът за въвеждане на по-справедливо облагане ще продължи и в идващия мандат, като оценките на жилищата би трябвало да са оптимално близки към тези, които са на пазара ", сподели още Горанов.
" Продължаваме да считаме, че смяна и нарастване на междинната класа на облагането е незаслужено и безразсъдно в този миг. Независимо от провокациите пред фиска, ние извеждаме в номинал определянето на образованието като главен приоритет и гарантиране на забележителен дял от обществените разноски за обучение ", сподели още Горанов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР