Управляващата партия ГЕРБ няма да инициира и няма да подкрепи

...
Управляващата партия ГЕРБ няма да инициира и няма да подкрепи
Коментари Харесай

ГЕРБ нямало да иска импийчмънт на президента

Управляващата партия ГЕРБ няма да инициира и няма да поддържа на процедура по импийчмънт на президента Румен Радев. Това се разбра от думите на вицепремиера и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Донев.

" Не желаем да има напрежение или война сред институциите. България има потребност да има обикновено работещи институции. Не желаем да влагаме в политическо опълчване и най-важното – не желаеме да способстваме за разделянето в обществото ", сподели той след съвещание на изпълнителната комисия на партията. Решението било " въз основата на обстоятелствата и данните, които има сега " и нямало общо с думите на Радев, че такава процедура ще " изкара хората по улиците ".

Изказването на Дончев идва, откакто по-рано тази седмица депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков заприказва за опцията ръководещите да стартират процедура по импийчмънт.

" Ще решим, тъй като имаме задоволителен брой депутати по волята на българските гласоподаватели, дали да желаеме импийчмънт или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на Конституционния съд ", сподели в сряда той, а думите му бяха свързани с питането на основния прокурор Иван Гешев към Конституционен съд за имунитета на президента.

" Позицията на господин Марков е преди решението на Изпълнителната комисия. Противно на това, което се чува, ние сме демократина партия и има разнообразни отзиви и визии. Случва се да спорим и това е обикновено ", сподели Дончев в петък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР