Управляващата партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан заяви днес,

...
Управляващата партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан заяви днес,
Коментари Харесай

Партията на Орбан: Спирането на миграцията е по-важна от партийната дисциплина

Управляващата партия ФИДЕС на унгарския министър председател Виктор Орбан съобщи през днешния ден, че желае да остане в десноцентристката Европейска национална партия макар растящия напън в Европейския парламент тя да бъде изключена или участието ѝ да бъде замразено, съобщи Ройтерс.

Вчера ЕНП заяви, че е получила оферти от 12 членуващи партии от 9 страни от Европейски Съюз и на 20 март ще разисква за изключване или заледяване на участието на ФИДЕС.

По този мотив от пресслужбата на ФИДЕС бе получен имейл с отговор на въпроси по отношение на вчерашното известие на ЕНП.

„ В момента в ЕНП тече спор, фокусиран върху казуса за миграцията. Ние сме подготвени за подобен спор и да представим нашата позиция. ФИДЕС не желае да напусне ЕНП. Нашата цел е антиимигрантските сили в ЕНП да укрепват “, се споделя в отговора на унгарската ръководеща партия, представена от Ройтерс.

ФИДЕС показва още, че счита отбраната на европейските християнски полезности и прекъсването на миграцията за по-важни цели от партийната дисциплинираност в рамките не европейското консервативно политическо семейство.

Междувременно в изявление за немския в. „ Билд “ водещият претендент на европейските консерватори за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер съобщи, че унгарският министър председател би трябвало да приключи своята реторика против Европейски Съюз, в случай че желае неговата партия за остане в ЕНП.

Вебер съобщи в изявлението, представено от Ройтерс, че би желал да бъде изработен още един опит унгарският министър председател да остане в консервативното европейско политическо семейство, което би трябвало да дебатира за възможното му изключване на 20 март.

„ Орбан би трябвало неотложно и вечно да приключи акцията на своето държавно управление против Брюксел, да се извини на партиите, членуващи в ЕНП, и да подсигурява, че Централноевропейският университет ще остане в Будапеща “, показва немският десен политик.

Германските християндемократи (ХДС) и тяхната сестринска баварска партия ХСС (от която е и Вебер), не са измежду 12-те партии, предложили изключването на ФИДЕС и Орбан от ЕНП.

Вчера Еврокомисията упрекна държавното управление на Унгария, че изопачава истината за имиграцията в Европейски Съюз, което още повече задълбочава спора сред Унгария и Комисията преди изборите за Европейски парламент през май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР