Управляващата националистическа партия Бхаратия Джаната в неделя спечели регионални гласове

...
Управляващата националистическа партия Бхаратия Джаната в неделя спечели регионални гласове
Коментари Харесай

Управляващите в Индия печелят три от четирите големи щата в изборите

Управляващата националистическа партия " Бхаратия Джаната " в неделя завоюва районни гласове в три от четирите огромни щата в Индия , оповестява " Ройтерс ". Това е огромен подтик за премиера Нарендра Моди преди националните избори, които би трябвало да се проведат през май.

Централните щати Раджастан, Мадхя Прадеш и Чатисгарх и южният щат Телангана гласоподаваха предишния месец на последните провинциални избори преди националните избори, в които Моди ще се бори за трети мандат.

Партията завоюва Раджастан и Чатисгарх от главния опозиционен Конгрес и задържа Мадхя Прадеш, демонстрират данните от преброяването на гласовете от самостоятелната изборна комисия.

Представянето на ръководещите беше по-добро от предстоящото, защото изследванията на публичното мнение и екзит допитванията допускаха близки резултати сред партията на Моди и Конгреса.

Моди остава известен след десетилетие на власт и изследвания сочат, че той ще завоюва още веднъж идната година. Въпреки това, 28-партиен опозиционен съюз, воден от Конгреса, се събра, с цел да се бори взаимно против ръководещите, което съставлява ново предизвикателство.

Но алиансът не попада в щатските изследвания заради вътрешни съперничества и това беше директно съревнование сред " Бхаратия Джаната " и Конгреса.

Въпреки че Конгресът завоюва Телангана, втората му победа на юг тази година, резултатът от неделя се преглежда като крах. Четирите щата са дом на повече от 160 милиона гласоподаватели и имат 82 места в 543-членния парламент.

" Винаги сме казвали, че ще спечелим централните щати, сподели ръководителят на  " Бхаратия Джаната " Джагат Пракаш Нада пред Ройтерс. Резултатите са резултат от нашата най-хубава политическа тактика и работа на място. "

Моди сподели на ликуващите членове в централата на партията, че резултатите демонстрират, че трети мандат през идната година е обезпечен.

" Резултатите демонстрират, че хората в Индия са твърдо придържани към политиката на положително ръководство и развиване, която BJP поддържа ", разгласява Моди на X.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР