Управляващата коалицията е стабилна, потвърди социалистътМного е важно как правителството,

...
Управляващата коалицията е стабилна, потвърди социалистътМного е важно как правителството,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ние сме готови да платим политическа цена, но България да стои стабилно в тази ситуация

Управляващата обединението е постоянна, удостовери социалистът

„ Много е значимо по какъв начин държавното управление, само че и въобще цялата политическа класа, подхожда в тази обстановка. Аз съм обезпокоен от разделянето в българското общество. Един народ, който е разграничен, е слаб. В условия на рецесия никога не трябва да се предизвиква в допълнение това разделяне. “ Така разказа настоящата конюнктура от войната в Украйна заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на БНР.
„ В такава обстановка, която е трагична за целия свят, да се търсят политически дивиденти, да се вършат опити безконтролно да се играе с възприятията и страстите на хората, бих го нарекъл политическо мародерство “, безапелационен бе той и добави: „ Трябва да се опитаме да стъпим на здрава почва, да успокоим оптимално българското общество и да дефинираме по-ясно кое е положителното за България или по какъв начин да избегнем рисковете. Да се опитаме да преведем дружно България през тази невиждана рецесия “, зави той в предаването “Неделя 150 “.
Вигенин удостовери, че в тази обстановка ръководещата обединението е постоянна. „ Особено за Българска социалистическа партия се постанова да бъдат вземани сложни решения, само че да оставим България без държавно управление и парламент в тази обстановка, би било извънредно безконтролно. Ние сме подготвени да платим политическа цена, само че България да стои устойчиво в тази обстановка “, безапелационен бе социалистът.
„ Ще би трябвало да стоим устойчиво в Европейския съюз, да търсим поддръжка от институциите за гарантирането на бежанците от войната, да ускорим напъните по Плана за възобновяване и резистентност, тъй като там има действителни средства, които да ни оказват помощ “, сподели още той.
„ Надявам си нищо по-страшно да не се случи, само че виждате, че войната продължава, усилват се жертвите измежду цивилното население “, съобщи Вигенин и добави: „ Очакваме договарянията да продължат сред украинската и съветската страна за прекъсване на военните дейности “, разяснява той като добави, че светът поставя старания тази война да спре.
„ Колкото по-дълго продължава тази война, толкоз по-трудно по-късно светът ще се възвърне. Тепърва ще стартират да се усещат резултатите на това, което се случва сега и в стопанската система, и в международната политика “, съобщи Вигенин като по думите му към този момент виждаме първия резултат – милионите, които бягат от Украйна и една част от тях търсят избавление в България. „ Разбира се, ние ще създадем каквото е належащо, с цел да се усещат добре пристигнали тези хора тук “, удостовери Кристиан Вигенин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР