Управляващата коалиция в Германия постигна споразумение за борба с нелегалната

...
Управляващата коалиция в Германия постигна споразумение за борба с нелегалната
Коментари Харесай

Споразумение за борба с нелегалната имиграция в Германия

Управляващата коалиция в Германия реализира съглашение за битка с незаконната имиграция и стягане на политиката на предоставяне на леговище, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

То бе контрактувано от водачите на трите партии, които са част от държавно управление - Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, обичайния му баварски съдружник, Християнсоциалния съюз (ХСС) на министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер, и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) отпред с Андреа Налес.

ДПА дефинира съглашението като облекчение за Меркел, откакто разногласието за миграцията заплаши ръководещата коалиция с раздробяване. Германският канцлер бе подложен на напън от дългогодишния си съдружник ХСС да ускори контрола по границите на страната.

Източници на ДПА споделиха, че на договарянията в Берлин е било контрактувано съглашение за битка с незаконната имиграция и стягане на политиката на предоставяне на леговище. Те не дадоха детайлности.

Имиграцията в Германия понижа трагично след пика на мигрантската рецесия през 2015 година, отбелязва ДПА. Въпросът обаче остава предпочитан в политическия дневен ред в страната, още повече че ХСС се готви за районни избори в своята провинция Бавария, на които позициите му наподобяват застрашени от антиимигрантската партия " Алтернатива за Германия " (АзГ).

Лидерът на социалдемократите Андреа Налес удостовери, че е реализирано съглашение, съобщи Ройтерс.

Трите партии от ръководещата коалиция в Германия са се договорили да бъде интензивен процесът на връщане на претендентите за леговище, които към този момент са били регистрирани в други страни членки на Европейски Съюз, в сходство с разпоредбите на съюза, заяви Налес. Тя обаче посочи, че Германия няма да подхваща едностранни дейности в тази тенденция.

Налес също така акцентира, че няма да бъдат създавани никакви директни центрове за мигранти.

Лидерът на ХСС, вътрешният министър Хорст Зеехофер, съобщи, че е доста удовлетворен от постигнатото съглашение.

По-рано Зеехофер предложи претендентите за леговище в Германия да бъдат връщани още на границата - концепция, която заплаши ръководещата коалиция с раздробяване, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР