Управляващата коалиция си е поставила за цел да опита да

...
Управляващата коалиция си е поставила за цел да опита да
Коментари Харесай

Коалицията се напъва да издържи до 2023 г.

Управляващата коалиция си е сложила за цел да опита да удържи целостта си в границите на тази година и от 4-годишен е скъсила хоризонта си за съшествуване на едвам под 2. Това стана ясно от разобличаване на вицепремиера и финансов министър Асен Василев, че предварителни избори през 2023 година по никакъв начин не са изключени.

" Не мисля, че тази година ще има предварителни избори, само че за следващата година не е ясно ", отсече Василев пред Нова телевизия. Само преди няколко дни персонално министър председателят Кирил Петков увери в стабилността на управническия съюз, а до момента никой от съдружните сътрудници на " Продължаваме промяната " не е допускал в ефир период на валидност на кабинета.

В просторно изявление Василев подготвени и за инфлацията, и за спрения газ и за неподходящите прогнози за нестихваща инфлация.

Прогнозата му е тя да доближи 11% до края на годината. На фона на това обаче добави, че държавното управление е поело корав курс към въвеждане на еврото в България от 2024 година

Той не мисли, че има връщане обратно към контракта с " Газпром " и съобщи, че всеки контракт за доставка на газ от другаде излизал по-евтин от съветския.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР