„Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на

...
„Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на
Коментари Харесай

Янев: Коалицията не е способна да издържи на ударите на времето


„ Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта “, уточни в предаването „ Тази събота “ някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев, който към този момент е водач на „ Български напредък “.

По думите му има възможност от предварителни избори до края на годината.

„ Управляващата коалиция освен, че не основава условия за решение на рецесиите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят съвсем на ежедневна база, само че ги задълбочава, основава нови проблеми “, счита той.

„ Ако погледнете дневния ред, в това число от тази седмица, минимум два проблематични въпроси или тематики се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният проект за въвеждането на еврото, който някак си апропо беше признат в тишина и успокоение, без публично разискване. Беше признат с едностранно държание на съдружните сътрудници, които споделят: „ Ние гласувахме срещу, но виждате ли то би трябвало да върви “.

Българският лев идната седмица ще празнува 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този детайл “, съобщи Стефан Янев.

Другата тематика съгласно него е планът за по този начин наречения български вид на закона „ Магнитски “.

По думите му това припомня за „ мракобесните години, за оня закон за отбрана на страната, за който сме учили в учебниците по история “. „ Когато приказваме за законодателство, дано то да бъде доста точно и да не дават независимост за необятна интерпретация, изключително когато става въпрос за имуществото на частни субекти “, добави Стефан Янев.

Той означи още, че като длъжностен министър председател е успявал някак си да държи „ тима “ в кондиция, с цел да работи в вярната посока, само че не е вярвал на Кирил Петков като министър на стопанската система.

„ Спомнете си историята с електрическите автомобили и тези вложители, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и по какъв начин се развива тази история? “, попита Янев.

Той разяснява и прекъсването на газовите доставки от Русия към България.

„ Бих претендирал от съответните експерти от държавната компания „ Булгаргаз “ да предложат най-хубавото решение. Най-доброто решение може да бъде едно или друго, само че в последна сметка би трябвало да бъде предпазен ползата на българските консуматори по повод както на предвидимостта на налични количества, по този начин и във връзка с цената “, сподели Стефан Янев.

Той означи още, че когато искаш да избягаш от взаимозависимост от един снабдител, не трябва да се поставяш според на различен снабдител, а да намериш метод да имаш равнопоставеност.

„ Операцията на Русия в Украйна е война. Това е интервенция от война, която продължава от 2014 година в Източна Украйна “, съобщи още някогашният длъжностен министър председател.

„ Рано или късно всеки боен спор свършва на масата за договаряния. Ако и двете страни са в положение да разгласят някакъв тип победа, тъй че обществото да бъде уверено в правилността на решенията, тогава може да има договаряния. Не мога да кажа по кое време, само че дипломацията следва “, разяснява още той.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР