Управляващата коалиция на десноцентристкия президент Маурисио Макри печели най-много гласове

...
Управляващата коалиция на десноцентристкия президент Маурисио Макри печели най-много гласове
Коментари Харесай

Управляващата коалиция печели парламентарните избори в Аржентина

Управляващата коалиция на десноцентристкия президент Маурисио Макри печели най-вече гласове на парламентарните избори в Аржентина съгласно прогнозните резултати, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция / Cambiemos Party via AP
Сондажи на малките екрани Те Ен и Америка 24 сочат, че ръководещата коалиция " Камбиемос " ( " За смяна " ) печели на национално ниво и ще усили представителството си в двете камари на Народното събрание.

" Аржентинците имаха опция да изявят волята си в този либерален ден, минал без произшествия. Очакваме резултатите ", сподели пред публицисти министър председателят Маркос Пеня.

На второ място е Гражданският съюз на някогашната президентка Кристина де Кирхнер и съдружниците ѝ. Г-жа Кирхнер, на която са предявени обвинявания в корупция, евентуално ще бъде определена за сенатор в провинция Буенос Айрес и ще получи парламентарен имунитет.

33 милиона аржентинци имаха право на глас във вчерашните избори за възобновяване на половината от Камарата на депутатите (257 мандата) и на една трета от Сената (72 места). Избирателната интензивност доближи 78 на 100. Гласуването е наложително, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР