Управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти" излязоха с общо решение

...
Управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти" излязоха с общо решение
Коментари Харесай

ГЕРБ и Обединени патриоти с общо решение да отхвърлят ветото върху Изборния кодекс


Управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти " излязоха с общо решение да отхвърлят ветото на президента върху Изборния кодекс. След повторното приемане на последните изборни промени, ГЕРБ ще внесе своя законопроект за връщане на остарелия предел на преференциите.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ще изпратят цялата стенограма от съвещанието на правната комисия по изборното законодателство, с цел да може юридическия екип на президента да се запознае с причините на парламентаристите, защото по думите му, претекстовете по ветото на президента Румен Радев са спекулативни.

"Твърденията на президента, че няма правосъден надзор, не дават отговор на истината, по тази причина ветото ще бъде отхвърлено ", изясни Цветанов.

Вътрешна македонска революционна организация ще поддържат ветото поради поръчката на ГЕРБ да върнат старите прагове на преференциите, изясни Искрен Веселинов. Заместник-председателят на правната комисия и народен представител от квотата на НФСБ Христиан Митев заяви, че сред двете четения на законопроекта на ГЕРБ ще внесат промени, с които ще изискат за европейските и парламентарни избори да остане остарелият предел на преференцията, само че за локалните избори прагът да се усили, съобщи БНР.

Цветан Цветанов отхвърли да отговори дали ГЕРБ ще поддържат сходен компромисен вид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР