Управляваща кралица на завръщане у дома в Тексас носеше кражба от мексиканско наследство на дипломирането си. Сега нейното училище казва, че не може да коронова наследника си.

...
На бивша кралица на завръщането у дома в Тексас няма
Коментари Харесай

На бивша кралица на завръщането у дома в Тексас няма да й бъде позволено да се върне в гимназията си, за да коронясва наследника си, защото е носила палто, представящо нейното мексиканско наследство, на церемонията по дипломирането си през май, съобщиха от училищния район.

Кейли Крадок е управляващата кралица на завръщането у дома в гимназията Brazosport във Фрийпорт, Тексас, град на брега на Персийския залив на около час път от Галвестън. Майка й, Синтия Васкес, каза пред CNN, че 18-годишното момиче е било развълнувано да се върне в бившата си гимназия този петък, за да продължи традицията да коронясва следващата Кралица на завръщането у дома.

Но това вълнение избледня, каза Васкес, когато семейството получи телефонно обаждане от директора на училището, който я информира, че Кейли вече не е добре дошла да присъства на завръщането у дома, тъй като носеше палто, представящо нейното мексиканско наследство до дипломирането си през май.

В изявление, споделено с CNN, Brazosport Independent School District каза, че учениците са били информирани за дрескода преди церемонията по дипломирането.

Кейли Крадок беше коронясана за Кралица на завръщането у дома през 2022 г. Кейли Крадок беше коронясана за Кралица на завръщането у дома през 2022 г. С любезното съдействие на Синтия Васкес

„Ученикът беше помолен да се съобрази с указанията за облекло и отказа“, се казва в изявлението. „Абитуриентката беше кралицата на завръщането у дома миналата учебна година, но поради неподчинение на церемонията по дипломирането миналия май, абитуриентката не беше поканена да участва в коронясването на тазгодишната кралица на завръщането у дома.“

Васкес оспорва твърдението, че на дъщеря й е казано да махне краденото. Тя каза на CNN, че Кейли е била последната на опашката в деня на дипломирането и учител, който се обърнал към нея за кражбата, казал на Крадък да я пъхне в роклята й.

Крадок, която сега е първокурсничка в Държавния университет Сам Хюстън, каза пред KHOU, филиал на CNN, че е била горда да носи палтото, за да приеме дипломата си.

„Исках да представя моята култура. Обичам да бъда мексиканка и винаги ще се гордея“, каза тя. Но, каза тя, ако й бяха казали, че не може да носи кражбата, тя щеше да я махне.

„Не бих го донесла, ако не беше дрескод“, каза тя на KHOU, „не бих го донесла и точка.“

CNN се свърза с Craddock за отговор.

Васкес каза, че си спомня, че други ученици на дипломирането също са носили панталони и чувства, че Кейли е изтъкната и наказана.

Тя добави, че също смята, че семейството е трябвало да бъде информирано за решението на училището по-рано.

„Тя казва: „Мамо, вече си купила всичко. Всички тези пари... Ами сега?“, каза тя.

Васкес каза, че се е свързала с училищния район, но не е получила отговор. След като остават само дни до завръщането си, тя каза, че се надява училището и районът да променят позицията си.

Васкес не е първият родител от Тексас, който се изказва против дрес кода на училищен район. Миналата седмица Дареша Джордж и нейният син Дарил заведоха федерално дело за дискриминация срещу лидерите на щата Тексас за това, че не са успели да наложат Закона за короната на щата, закон, който защитава срещу дискриминация по отношение на косата.

17-годишният Дарил Джордж прекара седмици в временно отстраняване, тъй като неговите служители нарушават политиката за дрескод на Barbers Hill Independent School District за дължината на косата на учениците. Семейството твърди, че прическата му трябва да бъде защитена от държавния закон CROWN Act, тъй като местните жители са „обикновено или исторически свързани с раса“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР