Управляваното от Хамас здравно министерство в Газа заяви днес, че

...
Управляваното от Хамас здравно министерство в Газа заяви днес, че
Коментари Харесай

Хамас“: Над 9000 души са убити в Газа от 7 октомври

Управляваното от " Хамас " здравно министерство в Газа съобщи през днешния ден, че повече от 9000 палестинци са били убити в анклава от експлоадирането на войната с Израел на 7 октомври, съобщи ДПА.

Броят на убитите е достигнал 9061 души, сподели ведомството и добави, че измежду тях са 3760 деца. Броят на ранените е надхвърлил 32 000. Агенция ДПА отбелязва, че не може да удостовери тази информация по самостоятелен път.

Междувременно хора, които се надяват да изоставен линията Газа, са се събрали през днешния ден на граничния пункт " Рафах " с Египет, съобщи Ройтерс.



Хората, включени в формален лист, последователно бяха пуснати, а други на вятъра държаха в ръце задграничните си паспорти.

Пунктът беше отворен за лимитирани евакуации за втори следващ ден в сходство със подписано с посредничеството на Катар съглашение сред Израел, Египет, " Хамас " и Съединени американски щати, целящо да разреши на някои притежатели на задгранични паспорти и членове на техните фамилии, както и на някои ранени поданици на Газа, да изоставен обсадения анклав.

Отчаяното предпочитание да избягат от гъстонаселената територия, която е под цялостна обсада и непрекъснат израелски обстрел към този момент близо четири седмици,

ясно се виждаше по лицата на хората, които не бяха получили позволение да преминат в Египет, отбелязва Ройтерс. Сред тях бе Гада ел Сака, египетска гражданка, която била на посещаване при родственици в Газа, когато избухна войната и граничният пункт бе затворен.

" Защо ни причинявате това? Защо ни оставяте в тази съсипия? Видяхме гибелта със личните си очи ", сподели Сака с изпълнен с неспокойствие глас, до момента в който сълзи се стичаха по лицето ѝ. Тя съобщи, че известно време живяла при свои родственици, само че къщата им била развалена от израелски удар, поразил прилежаща къща, и тя и щерка ѝ в този момент живеят на улицата.

На този декор Съединените щати и медиатори от арабските страни ускориха напъните си за разхлабване на израелската блокада на управлявания от " Хамас " анклав

и приканиха за най-малко кратковременно преустановяване на военните дейности, с цел да доближи помощ  до цивилните, съобщи Асошиейтед прес.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложи " филантропична пауза ". Арабските страни, в това число тези от тях, които са съдружници на Съединени американски щати и са сключили мир с Израел, показаха възходящо безпокойствие по отношение на войната. Йордания отзова посланика си от Израел и сподели на израелския му сътрудник да не влиза в страната, до момента в който бъде подписано спокойно съглашение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР