Управляваната от военните държава от Югоизточна Азия Мианмар провежда първото

...
Управляваната от военните държава от Югоизточна Азия Мианмар провежда първото
Коментари Харесай

Воденият от Хунта Мианмар провежда съвместно военноморско учение с най-добрия доставчик на оръжия Русия

Управляваната от военните страна от Югоизточна Азия Мианмар организира първото си взаимно военноморско обучение с Русия, оповестиха държавните медии във вторник, като страните правят маневри в Андаманско море.

Доклади в държавния вестник Global New Light of Myanmar гласят, че учението за морска сигурност с Русия се организира до четвъртък на 157 километра (85 мили) западно от Myeik в далечния юг на Мианмар. Някои съветски военноморски кораби отплаваха от Янгон, с цел да вземат участие, заяви държавната телевизия MRTV.

Тридневните взаимни учения включват самолети и военноморски кораби и се концентрират върху отбраната против закани от въздуха, морето и сушата, както и други ограничения за морска сигурност, се споделя в отчетите.

Русия е главен покровител и снабдител на оръжие на военното държавно управление на Мианмар, което беше открито, откакто армията завзе властта и смъкна определеното държавно управление на Аун Сан Су Чи през февруари 2021 година Русия пази военното държавно управление на Мианмар на интернационалните конгреси, а ръководещите генерали връщат услугата, като като цяло поддържат външнополитическия дневен ред на Москва.

Мианмар е третиран като страна парий от доста западни народи след военното завладяване и насилственото потушаване на митингите против него, което докара до смъртни случаи на хиляди цивилни и поражда въоръжено съпротивително придвижване в доста елементи на страната.

The Global New Light на Мианмар сподели, че ръководителят на военното държавно управление, старши военачалник Мин Аунг Хлаинг, се е срещнал в понеделник с адмирал Николай Евменов, главнокомандващ на съветския флот, в пристанище Тилава в южната част от Янгон. Руският офицер приветства инспекцията от водача на Мианмар, който направи обзор на почетния часовой и обиколи един от съветските кораби.

Мин Аунг Хлаинг беше осведомен за потенциала на съветските оръжия, инсталирането на съвременни системи и противоподводни средства хеликоптер, се споделя в отчетите.

Том Андрюс, самостоятелният откривател на Организация на обединените нации по правата на индивида в Мианмар, в отчет през май до основания в Женева Съвет по правата на индивида разпознава 406 милиона $ в оръжия и материали, които са отишли ​​за армията на Мианмар от Русия, 267 милиона $ от Китай, 254 милиона $ от Сингапур, 51 милиона $ от Индия и 28 милиона $ от Тайланд.

От поглъщането през 2021 година, се споделя в отчета, 28 съветски частни и държавни компании са трансферирали изтребители и техните аварийни елементи, усъвършенствани ракетни системи, разследващи и атакуващи дронове, атакуващи хеликоптери и други системи за армията на Мианмар.

Като образец за това, което той назова бруталността на армията, Андрюс уточни нейния въздушен удар от 11 април с потребление на съветски изтребител Як-130 върху гала в Северен Мианмар, на която участваха към 300 съперници на армейското ръководство. Бързо е последвано от офанзива на съветски хеликоптери Ми-35 против притеклите се на помощ. Той сподели, че минимум 160 души са били убити, в това число доста деца.

Съвместните учения идват в миг, когато армията на Мианмар е изправена пред координираните офанзиви на бойците на продемократичната опозиция и въоръжените организации на етническите малцинства, които са завладяли стратегически градове в северен район на Сагаинг и щат Шан на изток.

Произведени в Русия бойни самолети се употребяват при офанзиви както против бойците на съпротивата, по този начин и против етническите въоръжени групи.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР