Управленската програма е по-важна от личностите в кабинета, обяви в

...
Управленската програма е по-важна от личностите в кабинета, обяви в
Коментари Харесай

Борисов: Управленската програма е по-важна от личностите в кабинета

Управленската стратегия е по-важна от личностите в кабинета, разгласи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му в случай че по нея има съгласие, няма значение с кой мандат ще бъде осъществена тя.

Въпреки че неколкократно повтори тази теза, Борисов въпреки всичко отново отговори уклончиво, когато бе запитан какво ще направи ГЕРБ, в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " издигне още веднъж Кирил Петков за министър председател в проектокабинета си. Освен това той изрази подозрения в качествата и опита на претендента за началник на правната комисия на новата, чието име бе стартирано през последните дни.

Според Борисов с цел да отразява проектокабинета на " Продължаваме промяната - Демократична България " фактът, че ГЕРБ два пъти подред е първа политическа мощ, каквото изказване на депутатите в Народното събрание Десислава Атанасова, той съобщи, че би трябвало да съдържа " най-хубавото от двете партии " и да е и политическо, и експертно.

" Така би трябвало да наподобява, в случай че имат сериозен проект да създадем кабинет ", сподели Борисов като загатна имената на Томислав Дончев, Делян Добрев и Красимир Вълчев. След това добави: " Ако нямат, към този момент бих го нарекъл изнудване " и допусна, че е допустимо обединението да изчака ГЕРБ да провалят шанса си с първия мандат, да се скарат с другите обединения в Народното събрание, с цел да може след това тя да договаря с тях. Борисов дефинира отношението на " Продължаваме промяната - Демократична България " като " обидно ".

Той разгласи, че от през днешния ден ГЕРБ стартира договаряния с новата коалиция по секторните политики в програмата на " Продължаваме промяната - Демократична България ", с цел да се види какъв брой реалистична е тя. Той не сложи краен период на договарянията с съперниците си, само че акцентира, че и днешният ден би трябвало да се употребява, с цел да се реализира някакъв компромис за управническата стратегия. Според него тази на ГЕРБ е " в пъти по-добра ".

По мотив думите на ръководителя на парламентарната група Десислава Атанасова през вчерашния ден, които бяха изтълкувани като ултиматум към " Продължаваме промяната - Демократична България ", Борисов отхвърли тази теза, само че добави: " с цел да приказваш за втори мандат и да казваш, че няма да представиш държавно управление е някак си нелогично ". Той още веднъж прикани обединението да уточни съответно с кого би могла да договаря за държавно управление с втория мандат.

 Андрей Гюров: Няма да свалим картите и да играем играта на ГЕРБ Андрей Гюров: Няма да свалим картите и да играем играта на ГЕРБ

" Другите имат имена. Кажете Движение за права и свободи е по-приемливо от ГЕРБ и аз ще се съглася, направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавите с плаващи болшинства и сходни нелепости, това го вършат единствено хора, които не знаят по какъв начин се ръководи страна ", сподели Борисов. След това насочи предизвестие към представителите на обединението, че в случай че не престават с този метод " заран по тв приемниците да приказват по какъв начин няма с ГЕРБ, само че с другите би могло и да получават плаващо болшинство, няма да го получат ". Бившият министър председател обаче не уточни по кое време ГЕРБ-СДС ще стартира договаряния с останалите обединения.

Преди изказването пред медиите Борисов замени думи с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е изискал да разбере от ръководителя на ГЕРБ за какво не води диалози с останалите политически сили.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР