Управленската конструкция може да се разпадне, но точно сега няма

...
Управленската конструкция може да се разпадне, но точно сега няма
Коментари Харесай

ГЕРБ ще тресат Сглобката, но няма да я съборят, защото не им е изгодно

Управленската структура може да се разпадне, само че тъкмо в този момент няма да бъде разтурена, без значение, че ГЕРБ вършат проява след проява

Възможно ли е " сглобката " да се разпадне и по кое време?! Този е най-важният вътрешнополитически въпрос за България. ГЕРБ могат мигновено да приключат този кабинет, подсилен от непартньори в некоалиция, които се ненавиждат между тях. Тоест " сглобката " може да се разпадне, само че тъкмо в този момент няма да бъде разтурена, без значение, че  ГЕРБ вършат проява след проява, че правят оценка ръководството на Политическа партия като незадоволително, т.е. слагат му оценка слаб 2 по правилника на МОН . Явно, че това е просто метод ГЕРБ да притискат Политическа партия в медиите и да основават дискомфорт за пепейската неплатежоспособност, като в това време ГЕРБ населяват невижданата до момента форма - полуопозиция.  Една доста комфортна за Борисов роля, да изчака в първокласен непряк режим настъпването на разумното отчаяние от некомпетентността на Политическа партия.  С политическото си държание ГЕРБ в действителност споделят следното:

- ние поддържаме Политическа партия да ръководят, тъй като можем и да сме свръхтолерантни към натрапените ни с технология смешни реформатори;

- тъй като желаеме да оставим Политическа партия да покажат не какво могат, а какъв брой трагично не могат да се справят;

- тъй като напрежението сред геополитическите полюси е голямо и би трябвало да се заявим като предсказуем сътрудник на атлантическия фактор;

- тъй като в случай че не управляваме, ще ръководи президента Радев, а той към този момент ръководи несъразмерно дълготрайно, немъдро и себично;

- тъй като единственият метод да се преборят Политическа партия, е да бъдат оставени да употребяват власт. И тези гласоподаватели, които бленуват Политическа партия, то дано ги получат.

В същото време Политическа партия са на горещия котлон, пържат се в митингите на всички гилдии и публични групи, обезценяват се по правилото, че всеки, който е във властта, се обезценява, и губят скоротечно качествата си на съвкупен протестен избор.  Политическа партия напълно скоро няма да са способни да оперират с каквато и да е протестна жълтопаветна сила, тъй като сега акумулират митинг против себе си.  
Ето по тази причина ГЕРБ няма да разтурят " сглобката ".

Политическа партия са на власт с непропорционално изразена тежест само тъй като Борисов е толерантен информационен гений. Да, той принуждава партията си да употребява някои взаимни отстъпки и вреди.  Но това е единственият метод да изразходва плана Политическа партия, между другото, като слага увеличителна лупа за всички некадърности, които Политическа партия сътворяват.

Често слушам пораженчески мнения измежду нашите депутати, които крепят " сглобката " с омерзение, че нищо в тази " сглобка " не може да се промени, до момента в който две събития, които са взаимносвързани, не е ясно по какъв начин ще приключат.  Едното е войната в Украйна, другото са изборите в Съединени американски щати. 

Двете партии, Демократическата и Републиканската, са заложници на обстановка, която основава нефункционалност. Единият водач, Байдън, не желае да си върви, а другият, Тръмп, който желае да се върне, е обримчен със правосъдни каузи. Упадъкът на качеството на американското ръководство, отбелязва Франсис Фукуяма, се корени и във факта, че Съединени американски щати се трансформират в страна на съдилищата. Вместо да лимитират държавната власт съдилищата са инструмент за нейното разширение. Точно такава корист виждаме против Тръмп. От друга страна, Джо Байдън не може да извършва безпроблемно функционалностите си на президент, което прави Камала Харис водещо лице за гласоподавателите, а тя е прекално непопулярна. За три години, както написа Пеги Нунан в " Уолстрийт Джърнъл ", Камала Харис потвърди, че е несъществена и че не схваща проблемите в дълбочина. 

" В предходния си живот в никакъв случай не й се е налагало да употребява инструментите на сериозността " , акцентира иронично Нунан. " А когато си вицепрезидент, всичко, което американците желаят от теб, е да изглеждаш сериозен, добре информиран и умен.  Не мисля, че госпожа Харис разбра това "  – продължава остро анализаторката на " Уолстрийт Джърнъл ". – Камала Харис не помни да бъде скромна. Вие не приемате позицията и не я нагласяте съгласно вашата личност; а вписвате своята личност в работата, която е съществувала доста преди вас “, приключва коментара си Пеги.

В този смисъл светът чака жадно Републиканската партия в Съединени американски щати да излъчи вероятно идващия президент на Съединени американски щати и американската страна за известно време да опита да подхожда рационално, мъдро и самосъхранително към останалия свят, а не персонализирано, прочувствено и с напън за един към този момент недопустим световен диктат. Така че " сглобката " евентуално ще се счупи следващата година, за какво не през март-април, когато американските леви ще стартират да концентрират от ден на ден внимание и запаси върху президентската конкуренция и ще изтърван строгия контрол върху потискането на консервативните и антиглобалистките талази в Европа, които естествено пораждат и нарастват в отговор на глобалисткото прегаряне.

Моментът е доста комфортен, тъй като по-късно ще би трябвало да забележим един кабинет на ротацията, лидиран от ГЕРБ, на който ще му се постанова да извършва и да дава отговор за политическите каши на Политическа партия. Възможно е да има избори две в едно при започване на юни – за парламент и европарламент. Това ще увеличи значимо изборната интензивност и ще даде по-достоверен резултат на посланичество в българския парламент. 

Ще поправя илюзията Политическа партия, която ни беше натрапена с ала-бала от предходните парламентарни избори, и ще прекъсне опцията Политическа партия да стартират да се мултиплицират към локалната власт в София.  Едни мощни парламентарни избори малко преди или редом с евроизборите ще потвърдят, че Политическа партия губят поддръжка, макар измъчения и неуверен триумф на Терзиев. Възможно е ГЕРБ да се прицелват и в това, самите Политическа партия да разтурят " сглобката ", афектирани от нещо, което за следващ път ще ги завърши като ненадеждни в очите на евроатлантическите ни сътрудници. Видимо обаче се върви към немного отдалечено раздробяване на " сглобката ", търси се комфортния миг и се приспособява публичното напрежение за реализиране на сърцераздирателна политическа злополука на Политическа партия.

Коментарът е на анализатора Калина Андролова в предаването " Политически НЕкоректно " по БНР, заглавието е на Флагман.бг
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР