Управлението за вътрешна сигурност на Франция е предотвратила опит за

...
Управлението за вътрешна сигурност на Франция е предотвратила опит за
Коментари Харесай

Опит за преврат във Франция, кодиран като Операция Лазур /снимки/

Управлението за вътрешна сигурност на Франция е предотвратила опит за прелом, оповестява Le Parisien, представени от БЛИЦ.
Според проверяващите промяната на властта във Франция е била планувана от някогашния народен представител от партията Демократично придвижване Реми Дайе и негови поддръжници. Дайе се намира в пандиза по съмнение, че е провел набези против центрове за имунизация.
Разследващите изследват връзките на някогашния народен представител и стигат до заключението, че той е основал "терористична общественост " с мрежа от клонове в цялата страна, която включва настоящи и пенсионирани служители на реда, жандармеристи и военни.
След разбор на кореспонденцията сред заговорниците проверяващите откриват, че има най-малко 36 "командири ", всеки от които дава отговор за друг район.
Според следователите, поддръжниците на Дайе са възнамерявали да завземат с полицейски щитове и експлозиви Елисейския замък, Народното събрание, Министерството на вътрешните работи и Министерството на въоръжените сили, както и телевизионна или радиостанция, откъдето да излъчват пропагандата си. Планът е наименуван "Операция Лазур ".
Призивите на Дайе за протест стартират в края на 2020 година в Малайзия, където той се укрива от френските органи на реда по обвиняване в похищение на осемгодишно момиче.
През април 2021 година някогашният народен представител Дайе изпрати известие до някои френски депутати с лозунги, че "републиката към този момент не е преобладаваща концепция " и "часът на разплатата е настъпил ". Само един народен представител се е обърнал към прокуратурата, след което е почнало следствие.
Адвокатът на Реми Дайе Жан-Кристоф Басон Ларби отхвърля всевъзможни обвинявания в тероризъм против своя клиент. Според него някогашният народен представител е призовал за "мирно и всенародно събаряне на съществуващата политическа система в осъществяване на свободата си на изложение и съвест ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР