Управлението за федерален резерв (УФР) представи много по-добри от очакваните

...
Управлението за федерален резерв (УФР) представи много по-добри от очакваните
Коментари Харесай

Федералният резерв на САЩ с по-добри от очакваните прогнози за икономическия растеж

Управлението за федерален запас (УФР) показа доста по-добри от предстоящите стопански прогнози за Съединени американски щати през 2021 година, заяви Франс прес.

Американската централна банка залага на напредък от 6,5 % на брутния вътрешен артикул тази година, с помощта на " неотдавнашното увеличение на икономическата интензивност и на заетостта ". През декември тя очакваше растежът през 2021 година да бъде 4,2 на 100. Но това бе преди ускоряването на имунизацията и приемането на проекта за възобновяване на стопанската система.

УФР чака безработицата да се свие до 4,5 на 100 тази година. Финансовата институция предстоящо остави водещата си рента непроменена, на ниво 0-0,25 %.

Централната банка на Съединени американски щати ще поддържа стопанската система колкото дълго е належащо, увери ръководителят ѝ, представен от Франс прес.

Президентът на Управлението за федерален запас (УФР) Джероум Пауел посочи, че най-голямата стопанска система в света надалеч не се е възстановила изцяло от пандемията. " Икономиката е надалеч от задачите си в региона на заетостта и инфлацията и ще е належащо евентуално известно време, с цел да бъде реализиран нов забележителен прогрес ", сподели той на конференция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР