Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ понижи в сряда

...
Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ понижи в сряда
Коментари Харесай

Централната банка на САЩ понижи леко водещите си лихви. Тръмп негодува

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати намали в сряда водещите си лихви с още четвърт пункт до 1.75 до 2 %, като в това време намали с 30 базисни пункта лихвата, която заплаща за свръхизлишък на банките. Централната банка на Съединени американски щати смекчи паричната политика за втори следващ път в границите на два месеца. Подобен ход бе предстоящ от всички участници на пазара, заради което в този момент всички се интересуват по какъв начин ще работи УФР в бъдеще.

Президентът Доналд Тръмп, който нееднократно е упорствал за по-чувствително намаляване на лихвите, съобщи, че Централната банка и нейния гуверньор Джером Пауъл " нямат храброст, нямат смисъл, нямат визия! ", определяйки решението като неуспех, заяви Си Ен Би Си.

" Джей Пауъл и Федералният запас се провалят още веднъж ", разяснява президентът в Туитър.

Съобщавайки решението на Федералния запас в сряда, Пауъл насочи наяве обръщение към Тръмп: стопанската система се държи, тъй като Централната банка на Съединени американски щати работи в нейна поддръжка и по какъв начин ще върви отсега нататък стопанската система зависи от президента, отбелязва Ройтерс.

Решението за понижаване на лихвените проценти идва след дългата повече от месец нападателна акция от страна на Тръмп, който постоянно подлагаше на критика Пауъл, настоявайки водещите лихви да бъдат намалени до нула или даже повече.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР