Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ очаквано остави основния

...
Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ очаквано остави основния
Коментари Харесай

Федералният резерв сигнализира, че ще повиши основния лихвен процент през март

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати предстоящо остави главния си лихвен % неизменен, само че алармира, че ще го увеличи в средата на март, предадоха международните организации.

В официално съобщение, оповестено след края на двудневното й съвещание за паричната политика през вчерашния ден и през днешния ден, американската централна банка аргументира своите проекти с високата инфлация, която е много над целевото ниво от 2 %, и със солидния трудов пазар.

Основният лихвен % в Съединени американски щати е на настоящето си ниво от 0-0,25 % от март 2020 година Тогава той бе намален от Федералния запас при започване на пандемията от новия ковид, с цел да поддържа тежко засегнатата стопанска система, насърчавайки потреблението.

УФР разгласи също, че от февруари ще понижи двойно - от 60 на 30 милиарда $ - размера на активите, които изкупува месечно. Програмата ще бъде спряна от март, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото пазарите реагираха позитивно на изказването на американската централна банка, като доларът нарастна, само че водещите показатели поеха надолу, откакто президентът на УФР Джероум Пауел предизвести, че инфлацията в Съединени американски щати остава над целевото ниво, а проблемите със снабдителните проблеми са по-сериозни и по-трайни, в сравнение с се е считало.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР