Управлението на ГЕРБ поставя големите проблеми на следващите правителстваАко не

...
Управлението на ГЕРБ поставя големите проблеми на следващите правителстваАко не
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Нека вървим напред с успех с този бюджет и не си представяме, че това, което беше, ще се върне

Управлението на ГЕРБ слага огромните проблеми на идващите държавни управления

„ Ако не беше управлявал екипът на ГЕРБ последните 22 месеца здравната рецесия, какво щеше да стане? “ Това попита националният представител от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов от парламентарната естрада и отговори: „ Първо, нямаше да купим небалансирани 12 млн. доза ваксини, от които с случаен жест да изключим 4.5 млн. и да надигнем косите на цялата нация, че стопираме имунизацията по средата на имунизационен ден. Нямаше да настроим цялата нация против имунизационния развой. “

По думите на социалиста, в случай че ГЕРБ не беше управлявал за това време, нямаше да липсват 3 месеца ваксини, нямаше да има непрофесионални оферти министърът на опазването на здравето да може да въдворява който си изиска, щом е коронавирус положителен. „ Най-лошото което се случи, е, че съвсем 22 месеца българските възпитаници и студенти бяха лишени от присъствено образование “, добави проф. Михайлов.

„ Всичко това обаче, за жалост, се случи. И това сложи огромните проблеми на идващите държавни управления и за връзките на хората към имунизациите, за вярата в дейностите на ръководството, за нуждата от смяната на цялата разяснителна акция, за въвеждането на зеления документ “, изясни Георги Михайлов.

Той изясни, че по времето на своето ръководство, точно ГЕРБ са задръстили най-големите и значими стратегическите лечебни заведения на България с коронавирус пациенти, което ги е лишило от опцията да организират лекуването на обществено значимите болести. Това е повода да се увеличи смъртността.

„ Всички модерни научни общества приказват, че пандемията стартира да затихва, тъй че дано не си представяме какво ще се случи повече. Искам да вървим напред с триумф с този бюджет, с неговите трендове, които са наложени, с ясната концепция, че юни месец ще има актуализация на бюджета. Нека не си представяме, че това, което беше, ще се върне “, съобщи от трибуната националният представител от Българска социалистическа партия.

По думите на проф. Михайлов ГЕРБ са отговорни за това в огромна част от регионални лечебни заведения броят на реанимационните кревати да е незабележим. Същата партия е виновна за това, че 80% от лечебните заведения и техните интензивни кревати се концентрират в 5 града на България. „ Кой 12 години води тази политика по един възмутителен метод, кой направи тази безобразна здравна карта – партия ГЕРБ “, съобщи още социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР