Управителят на винарска компания в Пловдив (България) е осъден за

...
Управителят на винарска компания в Пловдив (България) е осъден за
Коментари Харесай

Европейската прокуратура хвана българска винарна в измама за 400 000 евро -

Управителят на винарска компания в Пловдив (България) е наказан за опит за машинация, обвързвана със средства на Европейски Съюз, предопределени за поощряване на износа на вино отвън Европейския съюз , оповестиха от пресофиса на Европейската прокуратура.

Управителят на компанията е показал подправени документи при кандидатстването за финансиране и е наказан условно на една година отнемане от независимост с 3 година изпитателен период, както и санкция от 2000 лева Предотвратени са вреди за бюджета на Европейски Съюз на стойност съвсем 400 000 евро. Това е първата неоправдателна присъда в границите на следствие на Европейската прокуратура в България.

През март 2020 година винарната кандидатства за дотации от Европейски Съюз в размер на 390 452 евро по Националната стратегия на Европейски Съюз за подкрепяне на лозаро-винарския бранш за интервала 2019-2023 година, с цел да насърчи износа на своите виновност за Русия, Беларус и Виетнам от 2021 година до 2023 година

За да отговори на условията за приемане на финансова помощ, всеки евентуален бенефициент трябваше да показа пред Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) три съпоставими, самостоятелни предложения. По време на инспекциите си ДФЗ открива, че две от трите показани сдружения в действителност не са издавали никакви предложения. И в двете предложения подписите са били нелегално копирани.

ДФЗ рапортува за тази неправда на Върховната касационна прокуратура на България, а Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане. След като стартира активността си през 2021 година, Европрокуратурата поема случая.

Обвиняемият се признава за отговорен и подписва съглашение с Европейската прокуратура, което беше утвърдено от Специализирания углавен съд. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР