Управителят на Централната банка на Франция заяви, че е донесло

...
Управителят на Централната банка на Франция заяви, че е донесло
Коментари Харесай

Брекзит „мести“ милиарди долари от Великобритания във Франция

Управителят на Централната банка на Франция съобщи, че е донесло на Франция до 2 500 работни места и " минимум 170 милиарда евро активи " досега.
Лондон остава най-важният финансов център, само че Амстердам, Дъблин, Франкфурт и Париж се съревновават да привлекат бизнеси, които желаят да останат дейни в еврозоната от 19 страни. Пандемията от ковид направи още по-важно стимулирането на бизнес интензивността, поради тежките стопански резултати.
 На Франция не й харесва, че Брюксел приказва на британски На Франция не й харесва, че Брюксел приказва на британски
С окончателното подписване на Брекзит и комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Обединеното кралство Европейски Съюз би трябвало да спре да приказва „ на раз...
„ Въпреки пандемията, съвсем 2 500 работни места към този момент са придвижени и към 50 английски организации са разрешили преместването на минимум 170 милиарда евро активи във Франция в края на 2020 година “, сподели губернаторът на банката Франсоа Вилерой де Галхау на брифинг за пресата. " Очакват се други премествания, които би трябвало да се усилят през тази година, " добави той.
В частност принуди Европа да развие своята финансова автономност, сподели Де Галхау.
Европейски Съюз към момента разрешава на лондонските клирингови къщи да работят на целия континент в продължение на 18 месеца, защото съюзът няма свои лични институции. След приключването на този период обаче финансовите преводи в евро на теорията ще би трябвало да бъдат уредени в границите на Европейски Съюз. Освен това „ реалният„ финансов съюз “трябва да разреши по-добре да активизираме непотребните спестявания в Европа, съвсем 220 милиарда евро, в интерес на продуктивни вложения “, сподели банкерът. Той прикани да се употребява опцията, предоставена от Брекзит, за основаване на функционален " съюз на финансовите пазари " в Европейски Съюз. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР