Управителят на СОБАЛ Пентаграм“ и един от най-опитните офталмолози в

...
Управителят на СОБАЛ Пентаграм“ и един от най-опитните офталмолози в
Коментари Харесай

Замесиха и името на д-р Веселин Даскалов във фалшива реклама на „естествен медикамент“

Управителят на СОБАЛ „ Пентаграм “ и един от най-опитните офталмолози в България – доктор Веселин Даскалов, е следващият прочут доктор, чието името е употребявано злонамерено, за реклама на лекарства с недоказано качество, сигнализират от лечебното заведение.

В поредност от изявления в обществените мрежи с негови фотоси се твърди, че интервенция на очите към този момент не е нужна, защото е открит натурален медикамент, който възвръща очите даже на 70-годишни.

В тази връзка доктор Даскалов би желал да увери своите пациенти и всички хора, които попаднат на подправените изявления, че в никакъв случай и под никаква форма не е давал единодушието си за присъединяване във въпросните реклами. Има редица очни положения, при които интервенция освен е нужна, само че е и единствената опция пред това човек да изгуби зрението си. Освен че уронват положителното име на доктор Даскалов, подобен жанр изявления крият риск за здравето на пациентите, които им се доверят, предизвестяват от болничното заведение.

Участието в реклама на медицински артикули опонира на професионална нравственос на доктор Даскалов, с която той в никакъв случай не би направил компромис, безапелационни са от там.

Припомняме, в рекламите на „ чудодейни “ лекарства и хранителни добавки с неразбираемо наличие към този момент бяха забъркани имената на редица известни лекари, постоянно даже с неправилно посочена компетентност. Сред тях са доцент Ангел Кунчев, доктор Гергана Николова, доктор Александър Симидчиев, проф. Иво Петров, доктор Мирослав Ненков, проф. Александър Оскар и редица други. Всеки от тях категорично отхвърли обществено да има каквато и да било връзка с рекламата на добавки или медикаменти и предизвести хората да не се подвеждат по сходни реклами, защото потреблението на препаратите с неразбираемо наличие или даже единствено внезапното прекъсване на предписаната от доктор терапия може съществено да повреди здравето.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР