Управителят на приюта за кучета в Несебър д-р Николай Терзиев

...
Управителят на приюта за кучета в Несебър д-р Николай Терзиев
Коментари Харесай

Управител на приют в Несебър уби куче с нечувана жестокост, призна си

Управителят на приюта за кучета в Несебър доктор Николай Терзиев е умъртвил куче с амониева селитра. Пред bTV той призна, че по този начин е нарушил закона, само че се оправда, че го е направил в положение на афект след сдърпване със служителката Миглена Георгиева.

Тя пък се оплака, че той й блъснал два шамара и я блъскал по стълбите. „ Ако бях паднала, щях да си счупя или главата, или врата, само че в последния миг се хванах за доктора. Какво щеше да стане в случай че бях умряла? Щеше да каже, че е трагичен случай ли? “, пита Миглена.

Заради сигналът й полицията е почнала инспекция. Жената твърди, че кучето е убито по изключително нечовечен метод. На мястото, на което е изхвърлено тялото му, са открити труповете и на други животни.

„ При обепаразитяването едно от кучетата ухапа моя сътрудник Маргарит Киров, при което докторът стартира да ми крещи, че е трябвало доста от дълго време да се убие кучето, тъй като са от кучетата и били нападателни.

Отидох с Маргарит до незабавния център и когато се прибрах видях, че кучето е брутално смачкано от пердах. От устата му течеше кръв. Очите му бяха изцъклени и кървясали. Животното агонизира и хрипти “, споделя дамата, подала сигнал против началника си.

„ Докторът отхвърли да му постави анестезия. Аз му бих инжекция “, добави тя.

„ Възможно е кучето да бъде убито с амониева селитра. Законът не разрешава. Направих това, тъй като бях в положение на афект. Много ядосан бях, тъй като работничката Миглена Георгиева не извършва моите заповеди “, показа доктор Николай Терзиев.

„ Наруших закона инцидентно. Това ми е за първи път. Бях приготвил евтаназин, само че не ми даде да го употребявам, откакто се сборичкахме. Не съм я удрял. Тя ме изблъска “, прибавя той.

„ Аз ли съм го изблъскала. Как, като съм 50 кг, а той – 100? Оказва се, че съм родена за сумист, не знаех, че съм толкоз добра “, отговори Миглена Георгиева.

„ Аз персонално подадох сигнал в полицията. Трупът на кучето е конфискуван за аутопсия. Взеха го от ямата на гибелта “, прибавя тя.

„ Тя е построена преди две години. Дълбока е към 1,80 м. Там имахме загробени делфили. Ямата е отворена. Съзнавам, че е допустима болест, само че това е ситуацията “, съобщи доктор Терзиев.

„ Най-вероятно ще бъда уволнен. Миглена Георгиева си надвишава пълномощията “, сподели още той.

„ Това, което се случва, не е от през вчерашния ден, а от 2007 година Затова приканвам Община Несебър да застане зад служителката Миглена Георгиева “, сподели пред Нова телевизия една от протестиращите до приюта природозащитнички.

Очаква се прокуратурата да се самосезира и да повдигне обвиняване на доктор Терзиев за нечовешко отношение към животните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР