Управителят на онкологичния център във Враца д-р Григор Томов е

...
Управителят на онкологичния център във Враца д-р Григор Томов е
Коментари Харесай

В „Пирогов“ се борят за живота на управителя на онкоцентъра във Враца

Управителят на онкологичния център във Враца доктор Григор Томов е водачът на джипа, сблъскал се с цистерна снощимежду ботевградските села Скравена и Новачене. Пострадалият доктор е в доста тежко положение и има заплаха за живота му, оповестява „ 24 часа “, като се базира на информация от „ Пирогов “, където бе признат доктор Томов.

Вследствие на мощния удар доктор Томов е с черепна контузия и политравма на гръдния панер, с фрактура на таза. От столичния институт за незабавна помощ оповестиха, че през нощта на тежко потърпевшия са направени две интервенции. Той е интубиран и се намира в реанимационната зала.

В интонации от преобърналата се цистерна джип с изключение на лидера пътували още шест души, измежду тях и две деца на 13 и 14 години. Едното от тях е в относително положително положение и няма заплаха за живот аму. То е с черепно-мозъчна контузия, не се постанова интубиране. Продължава да се прави оценка на положението му, тъй като при черепно-мозъчни контузии се постанова по-продължително наблюдаване.

Другото дете е в тежко положение, с политравми, с заплаха за живота, не е в кома, само че е на апаратна вентилация.

Четирима от потърпевшите в злополуката са откарани в УМБАЛ „ Св. Анна “, само че са отказали болнично лекуване и след обзор са напуснали болничното заведение, оповестиха от лечебното заведение. За през днешния ден на ранените са назначени контролни прегледи, с цел да се наблюдава положението им.

Снощи са им направени всички нужни проучвания, двама мъже са с лека степен на мозъчно разтърсване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР