Управителят на Онкологичната болница в Благоевград д-р Георги Георгиев подаде

...
Управителят на Онкологичната болница в Благоевград д-р Георги Георгиев подаде
Коментари Харесай

Управителят на Онкоболницата в Благоевград подаде оставка

Управителят на Онкологичната болница в Благоевград доктор Георги Георгиев подаде оставка поради неналичието на разговор с Общината, която е принципал на лечебното заведение.

Договорът на доктор Георги Георгиев за ръководство на Онкологичната болница изтече през ноември предходната година, само че с решение на Общинския съвет той беше продължен единствено с шест месеца. Отношенията сред шефа на болничното заведение и общинското управление бяха сложени на тестване, когато при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура през октомври предходната година беше арестуван един от фармацевтите на болничната аптека за присъединяване в незаконна скица за продажба на скъпи медикаменти.

Два месеца преди да изтече удълженият му контракт доктор Георгиев е уведомил документално кмета на Благоевград, че подава оставка „по персонални причини“. Пред БНР доктор Георгиев разясни: „Виждайки, че няма разговор сред мен и притежателя на болничното заведение, мисля, че най-правилното решение е да се отдръпва, с цел да може да бъде определен различен човек за шеф, който, уповавам се да има опция да води този диалог“.

На въпрос дали ще остане на работа в Онкологичната болница, защото е единственият патоанатом в Югозападна България, доктор Георгиев отговори: „Това към този момент е въпрос по-скоро на новия шеф дали ще ми предложи работа или не“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР