Управителят на НЗОК в срок до 10 август 2022 г.

...
Управителят на НЗОК в срок до 10 август 2022 г.
Коментари Харесай

Депутатите вдигнаха заплатите в НЗОК

Управителят на НЗОК в период до 10 август 2022 година дефинира еднократно нов размер на самостоятелните съществени месечни заплати на чиновниците на НЗОК, повишен с идентична числова стойност за всеки чиновник без да надвишава оптималния размер на главната месечна заплата за съответното равнище и степен, считан от 10 юли 2022 година в границите на разноските за личен състав, планувани по бюджета на НЗОК за 2022 година

Това съобщи от парламентарната естрада ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, народен представител от Има Такъв Народ, откакто депутатите одобриха на първо и на второ четене Законопроекта за допълнение и изменение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предложението бе признато на първо четене със 130 гласа „ за “, а на второ четене – със 132 гласа „ за “. И при двете гласувания нямаше нито един депутат, дал своя вот „ срещу “ или „ въздържал се “.

По-рано Каримански заяви, че на изключително съвещание, извършено на 29 юли 2022 година, Комисията по бюджет и финанси е разгледала Законопроект за допълнение и изменение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година, импортиран от Десислава Атанасова и група народни представители, като на съвещанието са участвали проф. Петко Салчев, шеф на НЗОК, и доцент Васил Пандов, ръководител на Надзорния съвет на НЗОК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР