Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев заяви пред БНТ, че

...
Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев заяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК: Обмисля се Касата да покрие потребителската такса за децата

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев съобщи пред Българска национална телевизия, че се обмисля, а и най-вероятно ще бъде признато Касата да покрие потребителската такса за децата. Салчев не посочи какво тъкмо има поради, само че евентуално засяга предложение на Лекарския съюз още от 2019 година - да има потребителска такса за обзор и на деца, т.е. под 18 години.

Той добави, че здравните вноски няма да се трансформират и остава 8%. Бюджетът на НЗОК за 2022 година е 6 050 749 900 лева, като повече пари са отделени за извънболничната здравна помощ. Скъполатените медикаменти няма да въздействат върху размера и цените на медикаментите, които са за всеобщите болести или социално-значимите болести, уточни Салчев.
Поискаха оставката на шефа на НЗОК
Асоциацията на българските зъботехници поиската оставката на шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Петко Салч...
Прочети повече
Увеличил се броят на ПСР тестванията с към 100-110 000 теста. Реалната пазарна цена на ПСР пробата може да стигне до 180 лв., подвластно от пазара.

За цената на клиничните пътеки проф. Салчев е разговарял с ръководителя на Българския лекарски съюз Иван Маджаров освен да има смяна, само че да има делене на част от логаритмите на клиничните пътеки, които да бъдат пренасочени в извънболничната здравна помощ. Другата цел пред проф. Петко Салчев е да вдигне цената на клиничната пътека на естественото раждане.

Управител на НЗОК проф. Петко Салчев към този момент е спрял да брои какъв брой пъти му е поискана оставката. Директни заплащания към зъботехниците сега нормативната база не разрешава, разяснява той. „ Защо да депозирам оставка, те непрестанно може да я желаят, а аз мисля, че вярно си правя работата “, недоумява Салчев. 

Още:
Петко Салчев твърди: Няма източване на НЗОК
Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев съобщи, че мощният напън върху интензивните отделения лека по-лека понижава, намалява  нати...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР