Управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев гостува в студиото на

...
Управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев гостува в студиото на
Коментари Харесай

Шефът на здравната каса: Директори на болници пренасочват средства

Управителят на НЗОК доктор Дечо Дечев гостува в студиото на " Лице в лице " по БТВ.

" Прекалено се забавиха дейностите от страна на министерството за ръководене на лечебните заведения, в които има проблеми. Положението трябваше да бъде решено кадрово. 

Решенията на проблемите по места са резултат от метода, по който те се ръководят. Важно е дали техният притежател ще предприеме дейности или не.

Средствата, обезпечени на лечебните заведения, са повече от миналата година. Директори на лечебни заведения пренасочват тези средства. Касата има ангажимент да подсигури бюджетите. Моите тези удостоверяват числата. Претенциите са от частни лечебни заведения. Вероятно е средствата да са ориентирани към други действия. Това може да е форма на напън върху пациента да заплати. Парите в България са незадоволителни. Но сме дали повече пари от миналата година. 

Лекарственият бизнес е като всеки различен. Една стока участва на пазара, в случай че този, който я дава има или няма изгода. За това дали едно лекарство е на пазара, НЗОК няма виновност, тя го заплаща. Дали ще е на пазара е право на този, който го създава. Ако го е продавал евтино, производителят изтегля продукта. Трябва да разберем, че когато твърдим, че имаме най-евтините медикаменти, те изчезват от пазара.

Когато популизмът се намесва на фона на такива проблеми, се търси различен резултат. 
Понякога си вършим автоголове, преследвайки популистки цели. ", разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР