Управителят на МБАЛ „Св. Мина” разбрал от медиите, че Общинският

...
Управителят на МБАЛ „Св. Мина” разбрал от медиите, че Общинският
Коментари Харесай

Проф. Петров: Вдигнах МБАЛ “Св. Мина“ на крака, а от медиите научавам, че ще ме уволняват

Управителят на МБАЛ „ Св. Мина” схванал от медиите, че Общинският съвет ще гласоподава освобождението му. „ Никой публично не е пристигнал при мен да ми съобщи”, разяснява пред TrafficNews проф. Петър Петров.

Припомняме, че предлагането е на кмета Здравко Димитров, а като претекстове са посочени проблемите сред управлението на лечебното заведение и личния състав. Голяма част от чиновниците в болничното заведение – здравни и нездравни чиновници, са изразили подготвеност да изоставен, което се отразявало отрицателно на активността на МБАЛ „ Св. Мина”.

Според проф. Петров обаче истината е друга. „ Болницата, която 10 години беше на загуба и източваше общинския бюджет с сред половин и един милион лв. годишно, от две години и три месеца е на облага. В момента тази болница има генериран половин милион запас. Явно тук се крие разковничето на желанието да бъда отстранен”, съобщи шефът на общинското лечебно заведение.

Той призна, че е зародило напрежение с КТ „ Подкрепа” поради спрени ваучери за храна. Този проблем обаче е решен и всички дължими ваучери към този момент са изплатени. Проф. Петров увери, че приемането им ще продължи регулярно и отсега нататък.

„ Знаете, че на всички места има дразги в личния състав. Но е редно притежателят да викне двете страни и да се опита да откри решение. Категоричен спор с някой от личния състав нямам. Миналата година имаше спорове. Тогава общината постъпи умно, назначи се посредник. Двете страни седнахме, разбрахме се и нещата продължиха”, уточни проф. Петър Петров.

Според него в този момент желанието за отстраняването му идва от някой, който не желае болничното заведение да е на облага и да има финансов запас от половин милион.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР